UPDATE: Zeci de mii de oameni au protestat împotriva dictaturii sanitare, sâmbătă, la Viena. Românii, prezenți în mijlocul protestatarilor

ACTUALIZARE ORA 20:00

Zeci de mii de oameni au protestat, sâmbătă, la Viena, împotriva măsurilor de carantină şi vaccinare obligatorie anunţate în ajun de către guvern, relatează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, oamenii au agitat bannere denunţând „fascismul”, „tirania” şi „dictatura corona” sau spunând „Nu divizării societăţii!”.

La protestul de la Viena au participat și români.

Știrea inițială

În Austria, țara care a decis să izoleze în carantină persoanele nevaccinate și care a anunțat intenția de a impune vaccinare obligatorie, sunt anunțate proteste masive pentru sâmbătă, 20 noiembrie, România anunțând, prin vocea partidului AUR, că se alătură manifestației împotriva dictaturii sanitare.

Austria stă pe un butoi de pulbere. Ultimele decizii anunțate de autorități, precum carantinarea persoanelor nevaccinate sau intenția de a impune vaccinarea obligatorie, au produs îngrijorare și revoltă în rândul oamenilor.

Ecoul acestor măsuri fără precedent a depășit granițele țării, la Paris fiind organizat, joi, un protest în fața Ambasadei Austriei, la care au participat sute de persoane, după cum a relatat RostOnline.

Acum, Austria se pregătește pentru proteste masive în acest sfârșit de săptămână. Sâmbătă, 20 noiembrie, la Viena, este programată o manifestație uriașă de protest împotriva măsurilor restrictive ale guvernului, a anunțat, recent R3Media.

Singura voce politică din România care a anunțat că se alătură protestelor din Austria a venit din partea partidului AUR, care a făcut, vineri, un apel către diaspora.

„Austria este prima țară europeană în care guvernul discută deschis despre vaccinarea obligatorie a întregii populații. AUR face un apel către toți românii din diaspora să susțină protestele locale împotriva noii dictaturi medicale.

La Viena, membri si simpatizanți AUR se vor întâlni în fața Gării de Vest (Westbahnhof), sâmbătă 20 noiembrie, ora 11:00, pentru a participa la marele protest al societății civile”, a transmis, vineri, pe Facebook, partidul AUR.

Remintim că, vineri, cancelarul Alexander Schallenberg a anunțat, într-o conferinţă de presă, lockdown total, de luni, în întreaga țară, şi vaccinare obligatorie de la 1 februarie.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost