Comisia Europeană propune ca certificatul verde de vaccinare să expire după nouă luni

Uniunea Europeană ia în considerare o dată de expirare de nouă luni pentru certificatele de vaccinare Covid-19.

Comisia Europeană, componenta executivă a UE, a propus joi ca certificatul digital al UE să fie actualizat. Acest document atestă starea de vaccinare a deținătorului și permite acestuia să călătorească mai ușor în interiorul Uniunii.

Propunerea este ca certificatul verde să aibă o perioadă de valabilitate de nouă luni după administrarea primului set de vaccinuri – deci după a doua doză pentru vaccinul Pfizer-BioNTech, de exemplu, sau după o doză de vaccin Johnson & Johnson.

Ideea este că, pe măsură ce imunitatea scade, pașaportul de vaccinare va expira.

Recomandarea de joi nu se referă încă la injecțiile booster. Comisia a spus că „se poate aștepta în mod rezonabil ca protecția oferită de doza booster să dureze mai mult decât cea oferită de seria de vaccinare primară”.

Ca atare, o nouă dată de expirare ar putea fi anunțată în câteva săptămâni pentru a include sfaturi pentru dozele booster.

Într-o schimbare majoră de politică, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a sugerat miercuri ca toți adulții să primească doza booster de vaccin, cu prioritate pentru cei de peste 40 de ani.

Sursa: CNBC


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost