În Australia bolnavii și cei care au intrat în contact cu bolnavii de gripă chinezească sunt izolați cu forța în lagăre de carantinare

Armata australiană a început să trimită cu forța rezidenții din Teritoriile de Nord în tabăra de carantinare Howard Springs situată în Darwin, după ce nouă cazuri noi de Covid-19 au fost identificate în comunitatea din Binjari.

Operațiunea vine după ce au fost instituite blocaje dure sâmbătă seara atât în ​​comunitățile din Binjari, cât și din apropierea Rockhole.

Locuitorii din Binjari și Rockhole nu mai au cele cinci motive pentru a-și părăsi casele”, a declarat primul ministru al Teritoriului de Nord, Michael Gunner, referindu-se la cele cinci motive permise până atunci:

  • cumpărarea de alimente și provizii
  • exerciții fizice timp de până la două ore
  • motive medicale
  • muncă sau educație dacă nu se poate face de acasă
  • vaccinarea la cel mai apropiat loc posibil

Pot pleca doar pentru tratament medical, în caz de urgență sau conform legii”.

Este foarte probabil ca mai mulți rezidenți să fie transferați la Howard Springs astăzi, fie ca persoane confirmate pozitiv, fie ca persoane aflate în contact apropiat cu cei confirmați pozitiv”, a continuat el, adăugând: „Am identificat deja 38 de contacte apropiate de la Binjari, dar acest număr va crește. Acești 38 sunt transferați acum.

L-am contactat pe prim-ministrul federal aseară. Suntem recunoscători pentru sprijinul a aproximativ 20 de militari, precum și camioane ale armatei pentru a ajuta la transferul cazurilor pozitive și a contactelor acestora – și pentru a sprijini comunitățile locale. Facem astăzi o evaluare a resurselor suplimentare de care am putea avea nevoie de la autoritățile federale, iar prim-ministrul este gata să ne ajute în continuare – îi mulțumesc pentru asta.

Sursa: Zerohedge

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost