Comisia Europeană reacționează la protestele anti-restricții: Într-o situaţie de urgenţă publică unele drepturi pot fi restrânse. Certificatul sanitar ar putea fi valabil doar după a treia doză

Comisia Europeană a transmis luni, prin vocea purtătorului de cuvânt, Dana Spinanţ, un mesaj prin care a îndemnat la respectarea restricțiilor impuse în UE, anunțul fiind reacție la protestele masive care au avut loc sâmbătă și duminică în mai multe țări.

Manifestaţiile paşnice sunt un drept fundamental, dar într-o situaţie de urgenţă publică unele drepturi pot fi restrânse”, a declarat, luni, Dana Spinanţ, a relatat EFE, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, conform unor surse de la Bruxelles, în zilele următoare Comisia Europeană va prezenta statelor membre noi recomandări cu privire la călătoriile în interiorul UE, în contextul creşterii rapide a infectărilor.

Potrivit Politico.eu, executivul comunitar urmează de asemenea să abordeze posibilitatea condiţionării valabilităţii certificatului verde de administrarea dozei de vaccin booster (a treia doză).

Uniunea Europeană, împreună cu partenerii din Spaţiul Economic European (Islanda, Liechtenstein şi Norvegia), are în prezent pe ansamblul său o rată a vaccinării anti-COVID-19 de 65,5%. Dar se înregistrează diferenţe majore de la o ţară la alta, procente mari având Portugalia (81 %), Irlanda (76 %) sau Spania (74 %), mai în urmă fiind Germania, Suedia (67% fiecare) sau Austria (64%), iar cele mai slabe rate ale vaccinării sunt în Polonia (53 %), Slovacia (45 %), România (35 %) şi Bulgaria (24 %).

Reamintim că zilele trecute au avut loc proteste masive împotriva certificatului sanitar în mai multe țări, după cum am informat aici.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Comisia Europeană reacționează la protestele anti-restricții: Într-o situaţie de urgenţă publică unele drepturi pot fi restrânse. Certificatul sanitar ar putea fi valabil doar după a treia doză”

  1. Inca o data se demonstreaza , vorba romana ” CINE IMPARTE PARTE ISI FACE ” daca tinem cont de corelatia de coruptie la cel mai inalt nivel european privind afacerea ” KORONA SI ALTI VIRUSI ” ESTE FIREASCA REACTIA DOAMNEI IN CAUZA PLATITA DIN BANII CONTRIBUABILULUI EUROPEAN ( CA SI CU ALTI ” TOVARASI ” IN ROMANIA ) , in a isi apara ” GINTA INFRACTIONALA ” PRIN MASURI REPRESIVE . SE PARE CA S-A REALIZAT VISUL LUI ” HITLER ” SI A LUI ” NAPOLEON ” O ” EUROPA UNITA ” SUB COMANDA MEA . ACUM 30 DE ANII , HULEAM MASURILE ASA ZIS ” DICTATORIALE ” ALE CLANULUI CEAUSESCU IN ROMANIA SI L-AM IMPUSCAT DE CRACIUN . ACUM SUNTEM DE ACORD SI GASIM JUSTIFICARE LA MASURI DICTATORIALE ALE ” CLANULUI EUROPEAN ” IDENTICE CU CELE COMUNISTE . INTREBAREA ESTE SIMPLA : CE NEAM DE OAMENII AVIZI DE BANII MOMENTULUI PUTEM FII NOI DACA SUNTEM ATAT DE ” MASOCHISTI SI IPOCRITI ” . Cu respect pentru doamna in cauza , recomandam si introducerea armatei si a oridinii ” DE DREPT A STATULUI ” si mutarea celor nevaccinati in noi sau in vechile ” LAGARE DE CONCENTRARE ” , multumim lui ” HITELR ” CA A BREVETAT ” SISTEMUL „

Comentariile sunt închise.