Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: NU renunţăm la impunerea certificatului verde în România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, duminică seara, la un post de televiziune, că nu se va renunța la impunerea certificatului verde în România.

Întrebat fiind, în cadrul emisiunii Subiectiv, de la Antena 3, dacă certificatul verde va fi obligatoriu pentru a merge la serviciu, ministrul Sănătății a răspuns:

„Consensul a progresat, avem un feedback pozitiv şi cred că adoptarea unui certificat verde cu toate categoriile de eventualităţi – vaccinare, testare, trecere prin boală – este oportună.

Vrem ca el să fie introdus atunci când există justificare epidemiologică, când e raţional, şi să renunţăm la el când nu mai e cazul. Asta e ideea, să nu fie pentru totdeauna”.

Ministrul Rafila susține că impunerea certificatului sanitar nu echivalează cu impunerea unor restricții.

„Nu este nicio restricție. Este vorba de introducerea unui certificat verde pentru diferite tipuri de activități”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Pe de altă parte, ministrul Rafila a făcut, sâmbătă, o serie de declarații pe tema campaniei de vaccinare.

„Accelerarea campaniei de vaccinare nu se poate face decât prin creşterea încrederii populaţiei şi prin schimbarea modului de comunicare. Am discutat cu domnul prim-ministru acest aspect şi în perioada imediat următoare o să încercăm să găsim elemente noi ale comunicării şi mai ales ale informări care de multe ori a lipsit. Acest sentiment de impunere al vaccinării trebuie să dispară şi trebuie însă înlocuit cu sentimentul de responsabilitate pentru sănătatea proprie şi a membrilor familiei”, a spus ministrul Rafila, potrivit News.ro.

Tot în conferința de sâmbătă, ministrul Rafila a precizat că soluţia legislativă privind obligativitatea certificatului covid la locul de muncă ar trebui adoptată până la finele acestui an, a informat Agerpres.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost