Sfântul Apostol Andrei, cinstit la Catedrala Patriarhală din Capitală

Credincioşii îi pot aduce cinstire Sfântului Apostol Andrei la Catedrala Patriarhală din Capitală în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie.

Racla cu un fragment din sfintele sale moaşte va fi adusă de la Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” de la Reședința Patriarhală, anunță Basilica.ro.

Sfintele moaşte vor fi aduse în 29 noiembrie, la ora 07:00, şi vor rămâne în Catedrala Patriarhală până în ziua de 1 decembrie, la ora 20:00.

În anul 1995, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca ziua Sfântului Apostol Andrei să fie însemnată în calendarul bisericesc cu cruce roșie, iar în 1997 a fost proclamat Ocrotitorul României. Ziua prăznuirii sale a devenit sărbătoare națională bisericească, ca urmare a hotărârii Sfântului Sinod din 14 noiembrie 2001.

În 2012, Parlamentul României a declarat ziua de pomenire a Sfântului Apostol Andrei – 30 noiembrie, ca sărbătoare legală.

Catedrală a Mântuirii Neamului poartă hramul Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, pe lângă hramul Înălţarea Domnului, care este şi Ziua Eroilor Români.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost