Premierul ungar Viktor Orban, reales președinte al Fidesz: După comunism, nu vrem dictate de la Bruxelles! Vrem să ne păstrăm SUVERANITATEA, nu să ieșim din UE

Premierul ungar Viktor Orban a fost reales preşedinte al Fidesz, duminică, la Budapesta, a anunțat Reuters, citată de Hotnews.

În discursul său, Viktor Orban a subliniat că Ungaria nu va părăsi Uniunea Europeană, dimpotrivă, își propune să reformeze blocul european.

„După birocrația comunistă, nu vrem noi dictate de data aceasta de la Bruxelles”, a spus Orban în aplauzele celor prezenți în sală.

Premierul ungar a anunțat, totodată, că nu va renunța la dreptul de a apăra granițele țării și, implicit, la politica privind migranții.

„Nu vom renunța la dreptul de a ne apăra granițele, de a opri migranții, insistăm că în Ungaria căsătoria este între un bărbat și o femeie, un tată este un bărbat și o mamă este o femeie și ei ar trebui să ne lase copiii în pace”, a spus Viktor Orban.

Potrivit acestuia, UE trebuie reformată, iar scopul Ungariei este să realizeze o schimbare, nu să părăsească blocul la care a aderat în 2004.

„Nu vrem deloc să părăsim UE, ei nu pot scăpa de noi atât de ușor (..) Vrem să ne păstrăm suveranitatea și nu vrem să ne aflăm în Statele Unite ale Europei, în loc de integrare”, a precizat premierul Viktor Orban, potrivit sursei citate.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost