România cere Ucrainei să recunoască oficial că NU există limba moldovenească. Senatorul Claudiu Târziu: O atitudine așteptată de ani de zile!

Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a salutat demersul României de a solicita Ucrainei să recunoască oficial că nu există limba moldovenească.

„Așa-zisa „limbă moldovenească” este o invenție a cozilor de topor moscovite, care datează de 27 de ani.

Am solicitat Kievului atît în Parlamentul României, cît și pe teritoriul ucrainean, să înceteze să mai recunoască această ficțiune, acest afront la adresa românilor.

Iată că secretarul de stat din MAE cere astăzi Ucrainei să declare inexistența „limbii moldovenești”. O atitudine așteptată de ani de zile!

În toate demersurile noastre, nu am cerut nimic mai mult decît ceea ce este drept și corect istoric pentru comunitatea română”, a scris, pe Facebook, copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

România a cerut Ucrainei să recunoască faptul că nu există limba moldovenească, dat fiind că Ucraina și Rusia sunt singurele două state care recunosc existența acestei așa-zise limbi inventate în 1994 de puterea pro-rusă de atunci de la Chișinău, a informat G4Media.

Potrivit sursei citate, solicitarea a fost făcută de secretarul de stat în MAE Dan Neculăescu într-o întâlnire cu adjunctul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Ihor Jovkva.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost