Ungaria/ Guvernul condus de Viktor Orban plafonează preţurile combustibililor pentru a proteja consumatorii de scumpirile cauzate de inflație

Guvernul Ungariei va plafona preţurile combustibililor pentru a proteja consumatorii de creşterea semnificativă a preţurilor şi a ţine sub control majorarea inflaţiei, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmit MTI şi Reuters, citate de Agerpres.

Astfel, în perioada 15 noiembrie – 15 februarie, preţurile la benzină şi motorină nu pot depăşi 480 forinţi (1,30 euro sau 1,54 dolari) pe litru la benzinării, sub preţurile actuale, de peste 500 forinţi.

„Sperăm că această măsură va ajuta economia şi ar putea de asemenea contribui la reducerea inflaţiei”, a declarat Gergely Gulyas, reiterând că Ungaria va continua cu îngheţarea preţurilor cu amănuntul pentru energie, pe fondul creşterii facturilor la energie în Europa.

Datele publicate săptămâna aceasta arată că rata anuală a inflaţiei în Ungaria a urcat la 6,5% în octombrie, peste estimări, după o creştere de 30,7% a preţurile combustibililor, care a dus preţurile peste nivelul de 500 forinţi pe litru.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost