Val de proteste în întreaga lume! Italia, Croația, Austria, Elveția, Olanda: Sute de mii de oamenii au ieșit în stradă împotriva dictaturii sanitare. Proteste și în câteva orașe din România

Sute de mii de oameni au protestat, sâmbătă și duminică, împotriva certificatului sanitar și a vaccinării obligatorii, în țări precum Italia, Croația, Elveția, Australia, dar și în România.

Unele proteste au fost violente, precum la Rotterdam sau la Bruxelles, unde forțele de ordine au tras în protestatari, cazul Olandei, sau au folosit tunuri de apă, cum s-a întâmplat în Belgia.

Italia

Mii de italieni au rămas în centrul Romei până la căderea întunericului. Oamenii sunt nemulțumiți că au nevoie de certificatul verde inclusiv pentru a merge la serviciu. În plus, se declară îngrijorați de apropiata campanie de vaccinare a copiilor sub 11 ani, anunță ȘtiriTVR.

Croția

Nu vă dăm copiii noștri – au strigat miile de croați strânși la Zagreb pentru mitingul anti certificat. De o săptămână, croații nu pot merge la serviciu decât cu certificat de vaccinare, trecere prin boală sau test negativ.

„Am venit să-i susţin pe toţi cei care se opun paşapoartelor covid, care ne dezbină, ne împart în cetăţeni şi non-cetăţeni şi duc la discriminare, inclusiv la totalitarism. Mă tem pentru nepoţii mei. Eu deja mi-am trăit viaţa, a fost minunată”, spune o femeie prezentă la protest.

Elveția

Și la Zurich, Lausanne și în alte câteva orașe din Elveția au avut loc demonstrații.

Duminica viitoare va avea loc un referendum prin care elvețienii sunt chemați să se pronunțe în privința legii COVID. Dacă elvețienii vor vota împotriva, certificatul COVID nu va mai putea fi cerut pentru accesul în diverse locuri.

Belgia

Peste 35.000 de oameni au ieșit în stradă, duminică, și la Bruxelles. Poliția a folosit tunuri cu apă asupra protestatatilor, anunță Antena 3.

Olanda

Proteste violente au avut loc și în Olanda, trei zile consecutiv. Vineri seara, în timpul protestelor împotriva certificatului sanitar, polițiștii au tras în protestatari și au arestat zeci de persoane, după cum a anunțat RostOnline.

România

În Ploiești, sute de oameni au protestat, duminică, împotriva certificatului sanitar și a vaccinării obligatorii. Un protest similar a avut loc și la Sibiu, unde peste o sută de oameni s-au strâns în Piața Mare din centrul orașului, după cum a anunțat Oradesibiu.

Reamintim că despre protestele de sâmbătă din Austria sau din Australia, RostOnline a relatat aici și aici.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost