Adoptarea certificatului sanitar NU a fost abandonată. Premierul Nicolae Ciucă: Dacă situația o va impune, vom face apel la Parlament să intre în sesiune extraordinară

Discuţiile despre certificatul sanitar nu au fost abandonate, toate posibilităţile fiind încă pe masă, a declarat, joi seară, premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat, în cadrul unei emisiuni TVR, dacă discuția privind certificatul verde este abandonată, premierul Ciucă a răspuns:

„Nu cred că trebuie să abandonăm nimic. Fiecare dintre aceste soluții trebuie să existe pe masă și, în funcție de modul în care evoluează situația, va trebui să luăm deciziile la momentul respectiv”.

Potrivit acestuia, există posibilitatea ca Parlamentul să intre în sesiune extraordinară.

„Dacă situația o va impune, vom face apel la Parlament să intre în sesiune extraordinară și să adoptăm una dintre – fie legea care există acum, cu amendamentele necesare, fie o asumare la nivelul guvernului, astfel încât să putem să avem acest certificat covid.

Dacă vom salva cât mai multe vieți și prin această decizie vor muri cât mai puțini oameni, nu este o capcană pentru mine și nu cred că ar fi o capcană pentru nimeni. (…) Ceea ce ne ajută foarte mult este vaccinarea”, a mai spus premierul Ciucă.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost