Ce este și ce nu este certificatul verde

Oficial, certificatul verde atestă fie vaccinarea, fie trecerea prin boală în ultimele 180 de zile, fie testarea negativă covid. Posesorii certificatului verde au voie să călătorească, să participe la evenimente sportive sau culturale, să intre în orice magazin șamd. Cei care nu dețin certificatul verde sunt lăsați pe dinafară. Autoritățile spun că aceste măsuri sunt justificate pentru a se limita transmiterea virusului gripei chinezești.

Doar că realitatea e cu totul alta, virusul se răspândește fără probleme, infectează în egală mașură atât pe cei vaccinați, cât și pe cei nevaccinați, este transmis mai departe în egală măsură atât de cei vaccinați, cât și de cei nevaccinați. Asta înseamnă că certificatul verde e doar bucată de hârtie sau un cod QR pe telefon care împarte oamenii în două categorii: unii de categoria I, ceilalți de categoria a II-a. Nimic mai mult.

Iar dacă acest certificat nu face ce ar trebui să facă, adică să limiteze răspândirea virusului gripei chinezești, atunci de ce insistă autoritățile cu implementarea sa? Simplu! Pentru că e o măsură de control, iar autoritățile dintotdeauna au iubit controlul populației, mai ales în momentele de criză, pentru că o mare parte a celor ajunși în funcții de conducere sunt absolut mediocri, ca să nu spun nulități. Și atunci cel mai simplu mod de a conduce e prin măsuri dictatoriale.

Amintiți-vă de școală, că toți am făcut măcar liceul. Veți observa că profesorii cu apucături dictatoriale erau cei mediocri. Cu cât erau mai mediocri, cu atât măsurile luate erau mai draconice. Așa controlau ei situația. Exact la fel e și acum. Și acest lucru e valabil la nivel mondial. Autoritățile sunt depășite de situație, habar n-au ce să facă și atunci apelează la măsuri dictatoriale.

Uitați-vă la situația din România: Iohannis, nulitate, Cîțu, nulitate, Ciolacu, nulitate, Arafat, nulitate. Și lista poate continua. Și atunci cum altfel să conducă dacă nu prin măsuri dictatoriale cum e și acest act pe care vor să-l implementeze de introducere a obligativității certificatului verde?


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost