Cu aproape 90% din populație vaccinată, Portugalia declară stare de CALAMITATE și anulează evenimentele în aer liber din noaptea de Anul Nou, din cauza pandemiei

Portugalia, țara cu o rată de vaccinare de aproape 90 %, se confruntă cu o creştere exponenţială a infectărilor covid, motiv pentru care guvernul a declarat stare de calamitate, iar multe orașe au anunțat că anulează evenimentele în aer liber din noaptea de Revelion, a informat agenţia spaniolă EFE, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, deşi are peste 86% din populaţie vaccinată anti-covid cu schema completă, Portugalia a înregistrat în ultimele zile o creştere exponenţială a infectărilor şi spitalizărilor, fiind în plus detectate şi 19 cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului.

Prin urmare, guvernul portughez a declarat pe 1 decembrie „starea de calamitate”, ce va fi în vigoare cel puţin până pe 20 martie, şi a instituit o serie de restricţii.

Totodată, mai multe oraşe din Portugalia, printre care capitala Lisabona şi Porto, au anunţat că anulează evenimente care urmau să se desfăşoare în aer liber în noaptea de Anul Nou.

O decizie similară a fost anunțată și de alte orașe, printre care Braga, Nazaré sau Albufeira, notează sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost