Lumea a luat-o razna, unii îl sărbătoresc de Crăciun pe Satana

Springfield este capitala statului Illinois. Aici își are sediul Parlamentul statal. În fiecare an, cu ocazia Craciunului, în rotonda Capitoliului este instalat un ansamblu cu scena Nașterii lui Iisus. Doar că de trei ani de zile admiratorii lui Satan au început și ei să instaleze un ansamblu pentru idolul lor tot cu ocazia Crăciunului.

Normal că lumea s-a revoltat, a protestat, dar autoritățile statului nu pot face nimic. Ca să explice de ce admiratorii lui Satan au putut instala ansamblul omagial pt idolul lor, au instalat un panou explicativ cu următorul conținut:

„Statul Illinois este obligat prin Primul Amendament al Constituției Statelor Unite să permită instalarea oricăror afișaje publice temporare în capitala statului, atâta timp cât aceste afișaje nu sunt plătite din banii contribuabililor.

Deoarece primul etaj al rotondei Capitoliului este un spațiu public, nu putem cenzura din punct de vedere juridic conținutul discursului sau al afișajelor.

Curtea Supremă a Statelor Unite a decis că autoritățile publice pot impune legal restricții rezonabile de timp, loc și mod în ceea ce privește afișajele și mesajele, dar nicio restricție nu poate fi bazată pe conținutul acestora.”

Acest lucru este posibil pentru că în SUA există legal o așa zisă biserică, Templul lui Satan, care celebrează diavolul. Membrii Templului Satanic au spus că afișajul lor reprezintă pluralitatea, unitatea, compasiunea și empatia.

Sursa: News Channel 20


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost