Dan Tăpălagă, specialist în dezinformare

Dan Tăpălagă a publicat un material de analiză intitulat „Cea mai mare victorie politică înregistrată de AUR: Klaus Iohannis a scos obligativitatea certificatului verde la job sub presiunea extremei drepte. Un precedent periculos„, în care încearcă să explice de ce certificatul verde la locul de muncă este imperios necesar.

Mie mi-a atras atenția pasajul următor:

Marii bărbați de stat în frunte cu președintele Klaus Iohannis au căzut în fund în fața urletelor câtorva mii de exaltați, sacrificând în schimb dreptul la sănătate a milioane de cetățeni. O minoritate și-a impus prin forță punctul de vedere (s.n.), cu amenințări și acte de violență iar statul a cedat în fața ei. Un precedent periculos.

Întrebarea mea e la ce se referă când spune că o minoritate și-a impus punctul de vedere? Pentru că dacă e să luăm de bune sondajele de opinie publicate pe Hotnews, am putea spune că realitatea e exact invers. Majoritatea românilor sunt atât împotriva vaccinării obligatorii, cât și împotriva certificatului verde. Asta înseamnă că majoritatea și-a impus punctul de vedere.

Asta pe lângă faptul că certificatul verde de vaccinare nu are absolut nimic de-a face cu controlul pandemiei sau controlul răspândirii virusului gripei chinezești. Dovada cea mai clară e chiar Europa Occidentală unde țări cu rate de vaccinare de peste 80% (de exemplu Spania cu 80% și Portugalia cu 87%) se confruntă cu o avalanșă de cazuri pozitive COVID. Toți cei vaccinați în țările respective au certificatul verde. A rezolvat asta ceva? Nimic.

Înseamnă că altceva urmăresc apostolii certificatului verde. Dar oare ce? Păi să apelăm la logică. Am stabilit că certificatul verde nu e un instrument care să poată fi folosit în controlul pandemiei. În schimb e un instrument foarte bun de control al populației. Concluzia logică e că asta se urmărește, controlul populației.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost