Pe lângă pragul de 60% al vaccinării profesorilor, care contează în modul de funcționare pentru școli, să fie luat în calcul și un prag similar de vaccinare a elevilor și părinților, a propus, miercuri, președintele Consiliului Național al Elevilor, Silviu Morcan, anunță EduPedu.
Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe pe tema vaccinării la copii, organizată de Guvern.
„Cred că pe lângă vaccinarea profesorilor care știm acum că, contează în scenariul de stabilire a funcționării unei școli, este important să luăm în calcul și vaccinarea elevilor și a părinților”, a declarat Silviu Morcan.
Potrivit acestuia, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății ar putea să stabilească un algoritm referitor la o rată de vaccinare comună a întregii populații școlare.
„Credem noi că un algoritm stabil, consensual cumva între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, cu privire la o rata de vaccinare comună întregii populații școlare, ar putea avea un impact major și în decizia de vaccinare, mai ales în rândul elevilor, alături bineînțeles de o campanie mult mai bine transmisă, de informare în comunitățile în care chiar este nevoie de acest lucru, pentru că sunt și profesori care au inițiative lăudabile, poate profesori de biologie sau profesori care au participat la diferite campanii (…)”, a spus Silviu Morcan, notează sursa citată.
- 11 noiembrie. Sfântul Mare Mucenic Mina - 10 noiembrie 2024
- Falimentarea economiilor europene, pas cu pas - 10 noiembrie 2024
- Prima Sfântă Liturghie la biserica ridicată de Mihai Neșu. A fost deschis și Centrul de recuperare „Sf. Nectarie” (FOTO) - 10 noiembrie 2024
Cred, sincer, ca au innebunit toti, si au prins viteza catre balamuc! Cum sa impui un prag de vaccinare al copiilor si parintilor? Domnilor profesori, domnilor „acestia” care faceti parte din consiliul national al elevilor, cine va da, voua, dreptul sa impuneti, in numele vostru, unor parinti si unor elevi, numai pentru ca faceti parte dintr-un consiliu, numit atat de pompos,, national? Vi se pare ca ati capatat, dintr-o data, drept de viata si de moarte, asupra celorlalti?
Pacat! Elevul, cel mai elev, intr-o clasa cu numar mare probabil, demonstreaza o gandire superficiala insotita de o nonsalanta a afisarii mediocritatii si a lipsei de intelegere a rostului vietii, care viata nu este legata de algoritmi si conexiuni statistice. Sper ca timpul si studiul aprofundat sa-i canalizeze eforturile si bunavointa spre constatari cu adevarat valabile. Altfel, „drumul spre iad e pavat cu intentii bune”!