Preşedintele Academiei, Ioan Aurel Pop, răspuns la recomandarea CE privind evitarea cuvântului „Crăciun”: Mulți alții au încercat să juguleze credința noastră creștină și au falimentat

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a criticat în termeni duri recomandarea venită de la Bruxelles privind evitarea cuvântului „Crăciun”, amintind că regimurile comuniste au făcut același lucru, cu intensități și durate diferite.

La noi, după 1948, cuvântul „Crăciun” a fost prohibit și înlocuit cu „Sărbătorile de iarnă”, iar „Moș Crăciun” devenise oficial „Moș Gerilă”, a subliniat Ioan Aurel Pop.

Redăm integral mesajul președintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop:

„Aud, în preziua Sărbătorii Naționale de 1 Decembrie – când ne bucuram de o altă sărbătoare națională, cea a Sfântului Andrei – că se gândesc unii să ne interzică Crăciunul. Acești „unii” nu sunt oricine, ci Comisia Europeană, dornică să introducă în Parlamentul European un proiect de rezoluție prin care termenul „Crăciun” să fie înlocuit cu „sărbătoare”. Aflu că, de această dată, nu s-a reușit. Pentru unii pare stupefiant, pentru alții pare ideal, iar pentru cei mai mulți faptul rămâne indiferent.

Tinerii nu mai știu că regimurile comuniste au făcut același lucru, cu intensități și durate diferite.

La noi, după 1948, cuvântul „Crăciun” a fost prohibit și înlocuit cu „Sărbătorile de iarnă”, iar „Moș Crăciun” devenise oficial „Moș Gerilă”. Altfel spus, nimic nu este nou sub soare! Acestea se petreceau în vremea globalismului comunist, când se construia societatea atee și „poporul muncitor unic”, sub egida lui Lenin, Stalin și a altor emuli ai lui Marx.

Azi avem un globalism neomarxist care urmărește, cu aceleași cuvinte ori cu altele, apropiate ca sens, scopuri similare. În curând, ni se va spune cum și dacă să folosim termenul „Paști” și ni se va indica cine a înviat și dacă a înviat cineva acum două milenii.

Lamentabile iluzii și inutile consumuri de energie, pe banii contribuabililor naivi! Mulți alții, mai puternici decât liderii de la Bruxelles și de la Strasbourg, au încercat să juguleze credința noastră creștină și au falimentat.

Revoluția Franceză de la 1789 a înlocuit creștinismul cu numitul „cult al rațiunii”, dovedit a fi, în scurt timp, un fiasco total. Un mare prelat român – cel care a citit la 1 Decembrie Rezoluția de Unire de la Alba Iulia, în fața „Măritei Adunări Naționale” și care acum este „Fericit” în calendar – a spus: „credința noastră este viața noastră”.

Lăsați-ne așa cum suntem și cum am apucat de la moși și strămoși și ocupați-vă de treburi administrative pentru Europa, că sunt destule! Până atunci – chiar dacă ne modernizăm și ne adaptăm zi de zi lumii trepidante în care trăim – „noi locului ne ținem”, vorba Poetului.

La mulți ani, România!”

Reamintim că, după cum a relatat RostOnline, Comisia Europeană a lansat un ghid pentru „comunicare corectă”, ce cuprinde un set de „recomandări care trebuie respectate întotdeauna”, printre care evitarea termenului de „Crăciun” și înlocuirea acestuia cu termenul generic de „sărbători”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Preşedintele Academiei, Ioan Aurel Pop, răspuns la recomandarea CE privind evitarea cuvântului „Crăciun”: Mulți alții au încercat să juguleze credința noastră creștină și au falimentat”

  1. Multumim cu toata stima noastra domnului in Academician , care a prezentat istoria sarbatorii CRESTINE , ca o completare la apologetica ” comunista ” , mentionam ca nici Hitler in dementa sa nu a INLATURAT , CUVANTUL CRACIUN DIN SINTAXA GERMANA , DIN CONTRA ERA SARBATORIT PANA SI PE TIMP DE RAZBOI , DAR sa nu uitam ca multi romani descendentii ai vlahilor romani si ai etniei ” Machidoane ” se numesc ” CRACIUN ” fiindca este un cuvant privind CREDINTA DE MII DE ANI LA POPORUL ROMAN STRABUN SI LA CEI CARE in alte spatii geografice datorita ISTORIEI SI-AU PASTRAT CREDINTA SI AU RAMAS TOT ROMANI .Ce ne facem cu ei le spunem acum ” SARBATOARE” , OARE ACESTA COMUNITATE EUROPEANA A AJUNS IN DEMENTA SA MAI SUS DECAT DOCTRINA NAZISTA SAU APLICA DOCTRINA NAZISTA SUB FORMA ECONOMICA TOTALA ? NU stim ramane de vazut , ce vor face totusi cu etnicii germanii , valoni , danezi , olandezii , care sub o forma sau alta in numele lor POARTA NUMELE SFANT DE ” CRACIUN ” SI DE MII DE ANII S-AU BUCURAT DE ” CRACIUN ” . Este UN SEMN DE INTREBARE ca VATICANUL , NU ARE NICI O REACTIE LA ACESTA PROPUNERE PRIVIND INCALCAREA RITUALULUI si simbolisticii CREDINTEI CRESTINE , CARE TOCMAI EI SUNT OBLIGATI PRIN TRADITIE SI RASPUNDEREA STRUCTURII BISERICESTI SA IL PASTREZE . LA FEL SI BISERICA ORTHODOSA ROMANA . OARE ” BANUL ” , OCHIUL DRACULUI CUM SE SPUNE IN FOLCLOR , A LUAT MINTEA TUTUROR , PANA SI A REPREZENTATIILOR OFICIALI ai ” BISERICII ” CRESTINATATII . CU RESPECT PENTRU CUVANTUL ” CRACIUN ” SI IMPORTANTA LUI NATIONALA de veacuri a acestui popor . BUNICUL MEU SI CEI DINANITEA LUI L-AU PURTAT CU CINSTE.

Comentariile sunt închise.