Aaron Rodgers, un Novak Djokovici al fotbalului american

Aaron Rodgers e unul din cei mai buni jucători de fotbal american, joacă pe postul de quarterback pentru echipa Green Bay Packers. Poziția sa de joc e cea mai importantă, e creierul echipei, practic fiecare minge trece prin mâinile sale. Anul trecut Aaaron Rodgers a fost votat ca fiind MVP, adică cel mai de valoare jucător din NFL (Liga Națională de Fotbal), campionatul profesionist de fotbal american din SUA.

Anul acesta are un sezon la fel de bun și are șanse foarte mari de a fi votat, din nou, MVP. Comitetul celor ce-și dau votul după care se stabilește clasamentul și e declarat cel mai bun jucător din campionatul de fotbal american e format din 50 de ziariști de specialitate.

Unul din acești ziariști, absolut anonim până în urmă cu trei zile, se numește Hub Arkash și e din Chicago unde își desfășoară activitatea echipa de fotbal american Chicago Bears, rivalii de moarte ai echipei Green Bay Packers. Rivali doar pe hârtie, pentru că pe teren echipa din Chicago nu mișcă, pierde toate meciurile împotriva echipei lui Aaron Rodgers.

Am făcut această introducere pentru cei ce sunt mai puțin (sau deloc) familiari cu fotbalul american.

Aaron Rodgers e pe același calapod cu Novak Djokovici, adică nu se dă în vânt după vaccinul împotriva gripei chinezești și recunoaște acest lucru. În urmă cu câteva săptămâni a fost infectat și s-a vindecat folosind metode alternative. Lucru de neacceptat pentru fanaticii vaccinării.

Sezonul regulat din acest an de fotbal american se încheie săptămâna aceasta. Asta înseamnă că cei 50 de ziariști din comisia care alege cel mai valoros jucător vor vota și-l vor nominaliza pe câștigătorul ediției curente. Și Aaron Rodgers are cele mai mari șanse bazate pe pe performanțele din teren.

Despre acest lucru a discutat acest ziarist anonim, Hub Arkash, în urmă cu trei zile la un post de radio din Chicago și a declarat că nu va vota pentru Aaron Rodgers, dar nu pentru că nu ar merita titlul bazat pe performanțele de pe teren, ci pentru că Aaron Rodgers nu e vaccinat și, pe deasupra, e și vocal pe acest subiect.

„Nu cred că poți fi cel mai mare ticălos din ligă (pentru că nu s-a vaccinat, n.n.), că  poți să-ti pedepsești echipa, organizația și baza ta de fani așa cum a făcut el și să fii cel mai valoros jucător.

A fost cel mai valoros de pe teren? Da, aș putea fi de acord cu această afirmație, dar nu cred că el este în mod clar mult mai valoros decât Jonathan Taylor sau Cooper Kupp sau poate chiar Tom Brady.

Deci, din perspectiva mea, altul este motivul pentru care el nu va fi alegerea mea. Nu există linii directoare, ni se spune să alegem jucătorul care credem că este cel mai valoros pentru echipa sa. Și nu cred că scrie nicăieri, „strict pe teren”, deși eu cred că și-a rănit echipa pe teren prin felul în care a acționat în afara terenului.”

Aaron Rodgers a răspuns ziua următoare:

„Nu mă cunoaşte. Nu știu cine este, probabil că nimeni nu știa cine este până la comentariile de ieri.

Am ascultat comentariile în care spune că încă din timpul verii, din extrasezon, știa că am șanse zero să câștig titlul de cel mai valoros jucător din Ligă.  În opinia mea, ar trebui exclus pe viitor din comisia care votează.

Problema lui nu este că eu sunt un tip rău sau cel mai mare ticălos din ligă. El nu mă cunoaște. El nu mă cunoaște, nu știe nimic despre mine. Nu l-am întâlnit niciodată, n-am luat niciodată prânzul cu el, nu am avut niciodată un interviu cu el. Problema lui este că nu sunt vaccinat. Așa că, dacă vrea să meargă într-o cruciadă, să lupte pentru adăugarea unei litere suplimentare la titlul de anul ăsta și trofeul să fie dat celui mai valoros jucător vaccinat din Ligă (MVVP), atunci ar trebui să facă asta. Dar așa e un nimic, un nimic absolut.”

La care ziaristul nostru anonim și-a cerut scuze:

Am făcut o mare greșeală. E complet vina mea. Nu poate fi nimeni altcineva învinovățit și sunt aici să încerc să-mi cer scuze. Regret foarte mult cele spuse.

Am spus unele lucruri care, deși nu sunt nerezonabile în contextul în care au fost spuse, le-am exprimat într-un mod total nepotrivit. Regret că m-am alăturat conversației și regret unele dintre lucrurile copilărești pe care le-am spus despre Aaron Rodgers.

Pentru Aaron Rodgers, ești unul dintre cei mai mari jucători ai acestei generații și unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile.

Șah mat! Aaron Rodgers  – Hub Arkash 1 – 0.

Sursa: Daily Mail


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost