Bătaia de joc a autorităților australiene față de Novak Djokovici

Să începem cu faptele: Inițial, absolut toate guvernele țărilor democratice din lume au spus clar că vaccinul împotriva gripei chinezești este voluntar. Că între timp lucrurile s-au schimbat și în unele tări se încearcă introducerea obligativității vaccinării anti COVID e cu totul altceva.

Poziția lui Novak Djokovici despre vaccinul și vaccinarea anti COVID este cunoscută, la fel cum se cunoaște și poziția guvernului Australiei. La fel sunt cunoscute și măsurile extreme de control al populației instituite în Australia în ultimii doi ani.

Novak Djokovici e numărul unu mondial în clasamentul ATP și ultimul câștigător al Openului Australiei, nu e un anonim.

Autoritățile australiene știau toate aceste lucruri, știau care sunt regulile pe care trebuie să le respecte cei ce doresc să intre în țară, dintre care una e vaccinarea împotriva gripei chinezești. Cu toate acestea, i-au acordat lui Novak Djokovici viza de intrare știind că nu e vaccinat. Au făcut acest lucru tocmai pentru că e Djokovici, e numărul unu mondial în tenisul masculin și e o atracție pentru publicul iubitor de tenis la orice turneu.

Dar au dat înapoi când au văzut reacțiile cetățenilor lor care, pe bună dreptate, s-au revoltat. Și ca să-și salveze cât de cât fața, au scos chestia cu tipul de viză pe care-l avea Djokovici care, cică, nu ar fi fost viza corectă, cu formularul greșit care ar fi fost completat etc. O grămada de scuze puerile când realitatea e simplă: I-au acordat viza lui Djokovici pentru că e cine e deși știau că nu îndeplinește condițiile și au dat înapoi când au văzut reacțiile oamenilor de rând din Australia.

Pentru mine asta e clar bătaie de joc din partea autorităților.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost