AUR, reacție la cererea Rusiei privind retragerea NATO din România: O pretenție impertinentă și inacceptabilă! Anunț despre românii din Ucraina

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) consideră cererea explicită a Rusiei de retragere a trupelor și echipamentelor NATO din România ca fiind o pretenție impertinentă și inacceptabilă, a anunțat, duminică, partidul AUR.

Potrivit sursei citate, această solicitare reprezintă, deopotrivă, un șantaj cinic la adresa Occidentului, punând în pericol securitatea și stabilitatea în întreaga regiune.

„România trebuie să-și coordoneze perfect acțiunile ce țin de securitate cu aliații din NATO și UE, în contextul escaladării militare de la granița ruso-ucraineană. Totodată, România trebuie să-și afirme și să-și apere propriile interese în negocierile pentru rezolvarea crizei. Amenințarea cu forța este inacceptabilă, iar astfel de amenințări justifică pe deplin măsurile de apărare luate de NATO.NATO a fost și este o alianță defensivă, iar rolul său este pe deplin legitim în raport cu atitudinea agresivă a Rusiei. Sperăm ca această criză să se rezolve doar pe cale diplomatică”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Totodată, partidul AUR trage un semnal de alarmă cu privire la drepturile românilor care trăiesc în Ucraina.

„Atragem atenția Administrației Prezidențiale și Ministerului Afacerilor Externe de la București că trebuie să protejeze interesele celor peste jumătate de milion de români din Ucraina, care trăiesc în regiunile istorice nordul Bucovinei, Maramureșul istoric și Sudul Basarabiei, și care sunt supuși de Kiev unui proces accelerat de asimilare prin limitarea accesului la școală și la presa în limba română, precum și prin hărțuirea organizațiilor și liderilor români care trudesc acolo la păstrarea identității lor naționale. Solicităm autorităților de resort de la București să ceară cu fermitate Kievului renunțarea imediată la prevederile legislative ce îngrădesc drepturile minorității românești din Ucraina”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor salută acțiunile diplomatice ale NATO, considerând că soluția diplomatică este singura care poate detensiona criza, evitând astfel escaladarea acesteia.

Știri pe acest subiect:

Rusia cere retragerea forțelor NATO din România și Bulgaria. Răspunsul oferit de premierul bulgar și tăcerea de la Palatul Victoria din București

Senatorul Claudiu Târziu (AUR): România are obligația să apere identitatea și drepturile românilor din Ucraina


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „AUR, reacție la cererea Rusiei privind retragerea NATO din România: O pretenție impertinentă și inacceptabilă! Anunț despre românii din Ucraina”

  1. Analizand , ca simplu CETATEAN , declaratiile ” inflacarate de patriotism tarziu ” al diferitiilor ” manipulatori media ” ai momentului mai bine sau mai putin pregatiti sau platiti , rezulta o concluzie clara pentru ” Cetateanul neiinformat ” si votant in ale cele : adica cererea Rusiei poate fi interpretata ca retragere stat roman dintr-o alianta , semnata si oficiala de cativa zeci de ani , sau refuzul statului Roman , de amplasare trupe NATO , pe teritoriul sau care insemna o , declaratie indirecta de participare la un conflict care nu este al nostru , este gestionat de altii in interesul propriu , conflict in a carei implicare a Romaniei , poate duce intra-adevar la alte aspecte defavorizante pentru TARA , atat pe plan economic , cat si social si politic. Oare nu este mai sumplu , ca simplii cetateni ” informati sau mai putin informati ” sa ne intrebam de ce Germania care este ” motorul ” E.C , face un pas inapoi fiind neutrala justificat legal in acest asa zis posibil ” conflict ” , care deocamdata este mai mult in propaganda mediatica politica si in nici un caz in fapte . Oare repetam Operatiunea Korona si alti virusi ” la nivel regional militar si politic ACUM , si aflam dupa ce am pierdut 10 miliarede euro si suntem in criza , ca a fost un fals declarat tocmai de OMS . Cu respect pentru mai marii , alesii ai nostri care vor decide maine in CSAT , sa speram ca nu va fii situatia de la Korona virus si alti virusi si sa avem o alta Ordonanta de Urgenta fara motivatie reala cu toate consecintele ei negative, ca in anul care a trecut. Vom vedea vorba lui EMINESCU ” Bucurosi le-om duce toate de e pace de- i razboi ” DAR CINE PLATESTE PRETUL DEZINFORMARII SI MANIPULARII IN FAVOAREA UNUI GRUP DE STATE INTERNATIONALE CARE NU ARE DE-A FACE NIMIC CU ROMANIA , DOAR DIN PUNCT AL PROFITULUI DE MOMENT SAU PE TERMEN LUNG ? Ramane de vazut .

Comentariile sunt închise.