Cotidianul american USA Today încearcă să normalizeze pedofilia

USA Today este unul din foarte puținele cotidiene naționale din SUA. În ediția de marți, 11 ianuarie 2022, acesta a publicat un articol intitulat „Ce nu înțelege publicul despre pedofilie„, în care este promovată ideea că pedofilia ar fi o afecțiune cu care te naști, nu o condiție dobândită.

Ca atare, pedofilii ar trebui înțeleși și tratați pentru a nu acționa conform instictelor, în loc să fie stigmatizați și judecați. Conform autoarei articolului, Alia E. Dastagir, „nu toți oamenii care abuzează sexual copiii sunt pedofili. Unii pedofili nu abuzează niciodată copiii, spun experții, iar unele persoane care abuzează sexual copiii nu îi preferă sexual, ci îi folosesc ca surogat pentru un partener adult. Pot fi dezinhibați și antisociali, cu probleme de control al impulsurilor.

În acest sens autoarea îl citează pe psihologul James Cantor:

„Dovezile sugerează că este înnăscut. Este neurologic. Pedofilia este atracția pentru copii, indiferent dacă (persoana) vreodată… acționează conform atracției.”

Un alt psiholog, Anna Salter, autoare și expert recunoscut la nivel internațional, care a făcut peste 500 de evaluări ale infractorilor sexuali cu risc ridicat, confirmă:

„Agresorii de copii și pedofilii sunt două categorii distincte. Dacă te gândești la diagramele Venn, există o mulțime de suprapuneri. Sunt oameni care sunt atrași sexual de copii… (și apoi) există unii oameni care molestează copii care nu sunt pedofili. Molestează copiii din cauza furiei. Molestează copiii pentru că le este frică de femeile adulte. Molestează copiii pentru a se răzbuna, dar ei de fapt nu sunt atrași sexual de copii.”

Reacțiile de condamnare au fost imediate, așa că USA Today a schimbat titlul articolului în „Cercetarea complicată din spatele pedofiliei„, dar articolul a rămas online.

Se folosește exact aceeași rețetă folosită cu zeci de ani în urmă pentru acceptarea homosexualității ca un lucru normal, cu care te naști și asupra căruia nu ai nici un control. Acum, că homosexualitatea este acceptată ca un fapt de viață în majoritatea țărilor, se trece la nivelul următor, normalizarea pedofiliei. Parcă aud tot felul de avocați pledând pentru clienții lor în sălile de judecată cum că nu e vina clientului lor că a abuzat de un copil și că de fapt e bolnav, așa că nu trebuie închis ci trimis într-o clinică pentru tratament. Eventual pe cheltuiala statului.

Oare ce urmează dacă le reușeste normalizarea pedofiliei? Normalizarea zoofiliei? A necrofiliei?

Sursa: Daily Mail


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost