Încă o dovadă că toate restricțiile au fost și sunt acte politice

Australia e țara care a luat unele dintre cele mai dure măsuri restrictive în ultimii doi ani. Au închis granițele, au închis lumea în case pe perioade de luni de zile, au internat cu forța în lagăre persoane sănătoase pe motiv că au intrat în contact cu o persoană infectată, totul pentru a stopa propagarea virusului care provoacă gripa chinezească. În același timp au vaccinat la greu, în prezent peste 92% din populația cu vârsta de peste 16 ani fiind complet vaccinată.

Totul în zadar. La fel ca în restul lumii, cazurile de infectare au explodat și în Australia, iar acum țara de la antipozi se confruntă cu o criză de personal în mai toate sectoarele economice. Sectorul alimentar a rămas fără personal suficient, rafturile magazinelor alimentare începând să se golească.

Așa că primul ministru al Australiei, Scott Morrison, a schimbat strategia. Peste noapte, cei ce până acum erau pericol public și trebuiau să stea izolați pentru că au fost depistați pozitiv sau au intrat în contact cu o persoană infectată cu virusul gripei chinezești, nu mai sunt pericol public dacă lucrează în sectorul alimentar. Și nu doar cei ce au intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv, ci și cei depistați pozitiv, dar sunt asimptomatici, au voie să meargă în continuare la lucru dacă lucrează în acest sector.

Putem închide totul, dar nu va mai fi mâncare pe rafturi”, a declarat premierul Australiei.

Aceleași măsuri sunt luate în considerare pentru sectorul transporturilor și cel al aviației.

Oare ce dovadă mai clară că toate măsurile restrictive luate până acum au fost măsuri politice și nu au avut nici un suport științific?

Sursa: Daily Mail

Pe același subiect:


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost