CDC înjumătățește la cinci zile perioada de carantină pentru cei depistați cu COVID și pentru cei ce au intrat în contact cu aceștia

CDC, Centrul pentru controlul bolilor din SUA, tocmai a anunțat că a înjumătățit la cinci zile perioada de izolare pentru persoanele detectate cu COVID, același lucru fiind valabil și pentru persoanele care au intrat în contact cu acestea.

Măsură a fost luată nu pentru a controla pandemia, ci pentru că sunt atât de multe cazuri pozitive încât, dacă s-ar aplica vechile reguli, o mulțime de sectoare esențiale ale economiei ar trebui închise din lipsă de personal. Spitalele deja nu mai au destul personal, industria aeriană deja suferă, o mulțime de zboruri fiind anulate chiar în această perioadă de sărbători. Același lucru e valabil și în învățământ, ca să dăm doar câteva exemple.

În SUA se înregistrează acum peste 200.000 de cazuri pozitive zilnic și specialiștii susțin că se va ajunge la 500.000 de cazuri dacă se păstrează același ritm de creștere a infecțiilor.

Și iată cum se prăbușesc toate argumentele autorităților care până acum spuneau că toate măsurile luate au fost luate pentru că le pasă de sănătatea populației. Iată că economia e mai importantă decât sănătatea oamenilor pentru că nu cred că, peste noapte, perioada de incubație a virusului și perioada în care un purtător al virusului gripei chinezești îl poate transmite celor cu care intră în contact s-a înjumătățit.

Noile măsuri dovedesc faptul că știința este supusă politicului și în SUA, nu doar în Marea Britanie. Pun pariu că măsura se va extinde în zilele următoare și în țările Uniunii Europene.

Sursa: CDC


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost