Justiția a SUSPENDAT decizia Universității din București de a impune studenților certificat sanitar pentru participarea la examene. Răspunsul Universității

Tribunalul București a admis cererea unui grup de studenți privind suspendarea unei decizii a conducerii Universității din București, adoptată la sfârșitul lunii trecute, de a condiționa participarea la examene cu prezență fizică de certificatul Covid sau test negativ.

Studenții au cerut în contencios administrativ suspendarea deciziei, într-un dosar înregistrat la Tribunalul București pe 30 decembrie 2021.

Marți, instanța a admis cererea de suspendare, care poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Suspendarea este decisă „până la soluționarea definitivă a acțiunii în anulare”, ce face obiectul unui alt dosar, care are ca prim termen de judecată 8 februarie, anunță Edupedu.ro.

Decizia de marți a instanței:

„Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamantii BELCIU MIRUNA IOANA, GEORGESCU IVONA CODRUŢA, NICOLAU ANASTASIA, SLABU IONUŢ, ŢACU IULIA PETRUTA, ŢUGUI ŞTEFAN şi VOICU KARRINA FLORIANA, în contradictoriu cu pârâta UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI. Dispune suspendarea executării Deciziei Biroului Executiv al Consiliului de Administratie din 16.12.2021 referitoare la accesul studentilor in spatiul de invatamant pentru sustinerea examenelor in format fizic, până la soluţionarea definitivă a actiunii în anulare, ce face obiectul dosarului nr. 34374/3/2021. Executorie de drept, potrivit art. 14 alin. 4 din Legea nr. 554/2004. Ia act că nu se solicită acordarea cheltuielilor de judecata. Prezenta hotărâre poate fi atacată cu recurs, în termen de 5 zile de la comunicare, potrivit art. 14 alin. 4 din Legea nr. 554/2004, calea de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, conform art. 490 C.pr.civ. Prezenta hotărâre se va comunica părţilor, în copie, conform art. 427 C.pr.civ. Pronunţată astăzi, 18.01.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Răspunsul Universității din București

În replica, Universitatea a transmis, prin vocea purtătorului de cuvânt, Mirabela Amarandei, că Universitatea din București va face recurs în acest dosar. Decizia de suspendare, care nu e definitivă, este opozabilă doar studenților care au acționat în judecată, a spus, pentru Edupedu, Mirabela Amarandei.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Justiția a SUSPENDAT decizia Universității din București de a impune studenților certificat sanitar pentru participarea la examene. Răspunsul Universității”

  1. Ar trebui ca studentii sa le faca plangere penala membrilor conducerii Universitatii in frunte cu Mirabela Amarandei.

Comentariile sunt închise.