Părintele Sorin Grecu va fi înmormântat, joi, în curtea bisericii din comuna Peretu (Teleorman)

Părintele Sorin Grecu va fi înmormântat, joi, 20 ianuarie, în curtea bisericii din Peretu, județul Teleorman, cu onoruri militare.

Miercuri, 19 ianuarie 2022, de la ora 16:30, când trupul va fi adus de la Londra în țară, va avea loc la București în Piața Presei Libere, la Monumentul ARIPI al victimelor represiunii comuniste, o evocare a acțiunii civice a părintelui Sorin Grecu de îndepărtare a simbolurilor comuniste din locurile publice, începute acum 32 de ani şi continuate apoi şi în celelalte ţări din Estul Europei; se va depune şi coroana de flori din partea Familiei în memoria acestor eroi şi în amintirea părintelui. Cei care doresc să-şi ia la revedere de la părintele Sorin pot veni şi aici, au anunțat, pe Facebook, apropiați ai părintelui.

Tot miercuri, de la ora 19 va avea loc o slujbă de pomenire ţinută de foștii colegi de Facultate si Seminar ai părintelui, la Biserica Sf Ilie – Rahova (în zona Piața Unirii).

În drum spre biserică va fi o scurtă oprire în Piața Universității la Troița Eroilor din Decembrie si la Crucea Basarabiei.

Joi, la înmormântare vor fi prezenți pe lângă preotul din Peretu şi numeroși alți preoți, fiind slujbă arhierească cu participarea IPS IOSIF, Mitropolitul Europei Centrale şi Meridionale şi PS Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului.

Părintele Sorin Grecu, preotul care în 1990 a făcut greva foamei pentru demolarea statuii lui Lenin din Piaţa Presei, a trecut la Domnul în ziua de 7 ianuarie, după cum a anunțat atunci RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost