Peste 360 de milioane de creștini, persecutați în întreaga lume, în 2021. Aproape 6.000 de creștini au fost uciși, peste 5.000 de biserici au fost atacate

Aproximativ 360 de milioane de creștini au fost persecutați în 2021, tendința de oprimare a creștinismului fiind în creștere, conform statisticilor publicate de organizația Open Doors, anunță Basilica.ro.

Statisticile arată că aproximativ 5.898 de creștini au fost uciși, 5.110 de biserici au fost atacate, 6.175 au fost lipsiți de libertate și 3.829 de creștini au fost răpiți.

Potrivit sursei citate, unul din șapte creștini, la nivel mondial, este victima persecuției și discriminării pentru credința în Hristos. Mai specific, unul din șase creștini în Africa, doi din cinci în Asia și unul din doisprezece in America Latină.

Este pentru al doilea an consecutiv în care fiecare țară aflată pe lista de urmărire a fost clasificată ca având un grad „foarte crescut” sau „extrem” de persecuție.

În 2021, primele trei destinații în care creștinii suferă cele mai aspre condiții sunt: Afganistanul, Coreea de Nord și Somalia.

La nivel global, comparativ cu anul precedent, numărul creștinilor persecutați a crescut în 2021 cu aproximativ 20 de milioane. Datele folosite pentru întocmirea raportului au fost colectate în perioada 1 octombrie 2020 – 30 septembrie 2021.

Organizația „Open Doors” este o rețea mondială de ONG-uri creștine non-profit, care urmărește situația creștinilor la nivel mondial.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost