Avocatul Gheorghe Piperea: Toate amenzile pentru nepurtarea măștii în aer liber trebuie ANULATE! Românii să ceară și despăgubiri

Avocatul Gheorghe Piperea îi îndeamnă pe românii care au fost amendați pentru nepurtarea măștii în aer liber să ceară și despăgubiri în momentul în care solicită anularea penalizării.

„Eu sugerez românilor ca în momentul în care vor cere anularea acestor amenzi să înceapă să solicite și despăgubiri de la cei care au făcut posibile aceste amenzi, mă refer la emitenții actelor normative. Cineva trebuie să înceapă să plătească pentru asta, și acel cineva nu poate să fie în continuare statul român, adică noi plătitorii de taxe și impozite.

În această hotărâre nici nu s-a ținut cont de faptul că acea decizie a Curții Constituționale încă nu este publicată în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă încă o lecție serioasă dată politicienilor, care nu s-au grăbit să ia niciun fel de măsură pentru a pune de acord legislația și decizia Curții Constituționale. Instanța a spus că nu este nevoie de publicarea în Monitorul Oficial, această ordonanță nu există, ea a fost desființată de Curtea Constituțională. Efectele sunt imediate, deci trebuie să se anuleze toate acele amenzi care au fost date în cursul existenței acestei ordonanțe”, a spus avocatul Gheorghe Piperea, într-o intervenție la Antena3.

Potrivit sursei citate, a fost anulată prima amendă pentru nepurtarea măștii de protecție în aer liber, după ce Curtea Constituțională a decis că ordonanța prin care se impune această măsură nu este legală.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Avocatul Gheorghe Piperea: Toate amenzile pentru nepurtarea măștii în aer liber trebuie ANULATE! Românii să ceară și despăgubiri”

Comentariile sunt închise.