Jon Stewart: „Cine decide ce este dezinformarea?”

Jon Stewart e un comedian cu simpatii de stânga din SUA. Până în urmă cu câțiva ani era prezentatorul emisiunii de succes Daily Show.

Recent, în cadrul podcastului său de pe Apple+, acesta și-a exprimat îngrijorarea în legătură cei care verifică veridicitatea informațiilor și cu privire la faptul că mass-mediei tradiționale i se acordă puterea de a eticheta anumite narațiuni ca fiind „dezinformare” și întrebându-se „cine poate decide aceste lucruri?”

Acestea sunt nisipuri mișcătoare”, a explicat Stewart. „Sunt îngrijorat în legatură cu cine poate decide ce este adevărat și ce nu este adevărat. În războiul din Irak eu am fost de partea celor ce, la vremea respectivă, erau acuzați că dezinformează, promovam ceea ce era considerat a fi dezinformare, dar care ulterior s-a dovedit a fi corect, iar mass-media a greșit.

Stewart este unul dintre puținii simpatizanți ai stângii care a sugerat că ipoteza că virusul gripei chinezești își are originea în Laboratorul de Virologie din Wuhan ar trebui luată în considerare.

Ziaristul de investigații Glenn Greenwald, comentând cele spuse de Jon Stewart, spune:

„Periodic, odată la câțiva ani, se crează o nouă scuză pentru a justifica cenzura. Cea mai recenta scuză este „dezinformarea” și – așa cum explică Jon Stewart – natura subiectivă și elastică a acestui termen îl face puternic și supus abuzului. Probabil că nu voi înceta vreodată să subliniez faptul că cea mai proastă și mai distructivă „dezinformare” vine – de departe – nu de la Facebook sau QAnon, ci de la cele mai mari instituții media corporative și sursele lor din CIA/FBI care pretind că se luptă cu dezinformarea.”

Sursa: Zerohedge


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost