Norvegia se alătură țărilor care renunță la restricții

În cadrul unei conferințe de prese susținute în cursul zilei de sâmbăta, prim ministrul Norvegiei, Jonas Gahr Stoere, a anunțat că aproape toate restricțiile legate de pandemia de gripă chinezească se anulează:

„Înlăturăm aproape toate măsurile legate de coronavirus. Pandemia nu mai reprezintă o amenințare majoră pentru sănătate pentru majoritatea dintre noi. Varianta omicron a virsului provoacă boli mult mai puțin grave și suntem bine protejați de vaccinuri”.

Se renunță la purtarea măștilor, la distanțarea socială și la izolarea obligatorie a celor infectați, acestora li se recomandă, în schimb, să stea acasa timp de patru zile.

Toate afacerile vor fi deschise la capacitate 100%. Singura zonă pentru care anumite restricții rămân în vigoare este arhipelagul arctic Svalbard.

Guvernul elimină, de asemenea, prezentarea de către turiști a unui test COVID-19 negativ înainte de plecarea din țară și nu le va cere să se înregistreze în nicio bază de date la sosirea în țară. Persoanelor care călătoresc în regiunea arhipelagului Svalbard li se va cere în continuare să facă un test COVID-19 înainte de a călători și după sosire din cauza serviciilor de sănătate limitate din zonă.

Sursa: Reuters

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost