Raed Arafat, despre decizia CCR privind neconstituționalitatea măștii: Măsura nu se aplică în spații închise. Suntem pe trend de scădere, să nu stricăm momentul

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a comentat decizia CCR potrivit căreia Ordonanța privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiul public a fost neconstituțională, susținând că aceasta nu se aplică în spații închise.

Întrebat despre aceasta decizie, într-o intervenție la Antena 3, Raed Arafat a răspuns:

„Decizia privește procedura prin care s-a adoptat Ordonanţa de Urgenţă din care lipsește, înțeleg, avizul Consiliului Legislativ, care este aviz consultativ, dar obligatoriu.

Este clar că este o problemă procedurală. Până se publică măsurile rămân valabile.

După ce se publică există 45 de zile de corectare, timp în care legea se suspendă după care se anulează din corpul ordonanței.

Măsurile se vor aplica daca este nevoie, dar în spaţiul închis ele rămân valabile. Dacă dorim în faza asta şi în spaţiul închis să nu se poarte să ne trezim acasă cu toții izolați… Suntem pe trend de scădere şi trebuie să fim atenți să nu stricăm momentul ăsta şi începem din nou să creștem. Mai avem puţin timp şi vom trece la măsurile de relaxare aplicate şi în alte ţări”.

CCR a decis, marți, că instituirea obligativității purtării măștii de protecție în spațiul public a fost neconstituțională, după cum a relatat RostOnline.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Raed Arafat, despre decizia CCR privind neconstituționalitatea măștii: Măsura nu se aplică în spații închise. Suntem pe trend de scădere, să nu stricăm momentul”

  1. Am spus ca nu se poate discuta cu schizofrenicii.
    Ori la psihiatrie, ori la puscarie.
    Desi mai ieftin este tsreangul ca sint dovediti asasini in masa si conspiratori.

Comentariile sunt închise.