Șoferii de TIR canadieni continuă protestul. Trudeau, care se află într-o locație secretă, refuză să discute cu ei

Protestul șoferilor de TIR din Canada împotriva dictaturii medicale continuă. Aceștia refuză să părăsească Ottawa, capitala federală a Canadei, până când autoritățile nu anulează restricțiile.

În același timp, în provincia Alberta, punctul de trecere dintre Canada și SUA este blocat de trei zile, șoferii de TIR refuzând să cedeze în ciuda amenințărilor autorităților.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, se află într-o locație secretă și refuză cererea șoferilor de a discuta. Acesta, deși triplu vaccinat, a anunțat în cursul zilei de luni că are COVID.

Referitor la protestul șoferilor, Trudeau a declarat că refuză să se întâlnească cu aceștia, declarând că nu are niciun interes într-un protest în care „participanții folosesc o retorică plină de ură și violență față de concetățenii lor„.

„Vreau să fiu foarte clar, nu suntem intimidați de cei care insultă și abuzează alți lucrătorilor și fură mâncare de la cei fără adăpost.

Nu vom ceda celor care arborează steaguri rasiste. Nu vom ceda celor care se angajează în acte de vandalism sau dezonorează memoria veteranilor noștri.

Libertatea de exprimare, de întrunire și de asociere sunt fundamentele democrației. Dar simbolismul nazist, imaginile rasiste și profanarea memorialelor de război nu sunt. Este o insultă adusă memoriei și adevărului. Ura nu poate fi niciodată răspunsul.

Nu este loc în țara noastră pentru amenințări, violență sau ură. Acest comportament trebuie să înceteze.

Oricui s-a alăturat convoiului și s-a simțit, pe bună dreptate, inconfortabil cu simbolurile urii și diviziunii expuse, îi spun să se delimiteze, să fie curajos și să vorbească. Nu accepta intoleranța și ura.”

Asta după ce în martie 2020, la începutul pandemiei, același Trudeau spunea următoarele despre șoferii de TIR:

„În timp ce mulți dintre noi lucrează de acasă, există alții care nu pot face asta, cum ar fi șoferii de camion care lucrează zi și noapte pentru ca rafturile din magazine să fie pline. Așa că, atunci când puteți, vă rugăm să mulțumiți șoferilor de camion pentru tot ceea ce fac și să-i ajutați cum puteți.” (Twitter)

Sursa: Daily Mail


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Șoferii de TIR canadieni continuă protestul. Trudeau, care se află într-o locație secretă, refuză să discute cu ei”

Comentariile sunt închise.