Catastrofă aeriană în România! Un MiG-21 și un elicopter militar s-au prăbușit în Dobrogea. Pilotul avionului și 7 militari din elicopter au murit

Un avion MiG-21 al aviaţiei române, decolat de la baza Mihail Kogălniceanu pentru misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, și un elicopter IAR 330-Pum trimis în misiune se salvare, s-au prăbușit miercuri seara și toți cei 8 militari implicați în tragedie au decedat.

Membrii echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom, a informat Ministerul Apărării Naționale.

Elicopterul IAR 330-Puma, decola, miercuri, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.

Pilotul aeronavei MiG 21 LanceR a decedat, potrivit sursei citate.

Militarii care au decedat în catastrofa aviatică:

Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.

Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.

Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993, în vârstă de 52 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.

Caporal cls. a III-a Lateș Cătălin, operator căutare-salvare, 29 de ani, angajat din 2012, căsătorit, doi copii.

Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 43 de ani, angajat din 2002, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls. I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls. a II-a Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005, tatăl a doi copii.

Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR, 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii.

Dumnezeu să-i odihnească!


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Catastrofă aeriană în România! Un MiG-21 și un elicopter militar s-au prăbușit în Dobrogea. Pilotul avionului și 7 militari din elicopter au murit”

  1. Plangem pentru copiii refugiati, plangem si pentru militarii romani morti in mod stupid in Dobrogea si pentru copiii lor nemangaiati! Ce armata e asta sa cada doua aeronave la cateva minute de la decolare?! Ministrul apararii si mai marii lui nu trebuie sa raspunda? Macar cu demisiile care sa ne dea speranta ca ar putea veni si cineva competent in aceste vremuri de cumpana!

Comentariile sunt închise.