Ce fel de laboratoare de cercetări biologice sunt în Ucraina?

Victoria Nuland este ministrul adjunct de externe al SUA. În data de 8 martie 2022 aceasta a fost prezentă în Senatul SUA unde a răspuns întrebărilor senatorilor în legătură cu situația din Ucraina.

Senatorul republican Marco Rubio a pus următoare întrebare: Are Ucraina arme chimice sau biologice?

Răspunsul a fost următorul: Ucraina are laboratoare de cercetări biologice. Acum suntem destul de îngrijorați ca nu cumva trupele ruse să preia controlul acestora, așa că lucrăm cu ucrainenii pentru a preveni ca orice materiale de cercetare să cadă în mâinile forțelor ruse dacă acestea se apropie.

În acest moment senatorul Marco Rubio a întrerupt-o: Sunt sigur că știți că propaganda rusă lansează informația că au reușit să dejoace complotul ucrainenilor de a folosi arme biologice sub coordonarea NATO. Dacă va fi vreun incident care să implice arme biologice sau chimice în Ucraina există vreo îndoială cât de mică că acesta a fost opera rușilor?

Victoria Nuland i-a dat dreptate acestuia.

Dialogul de mai sus e cel puțin îngrijorător. Întrebarea a fost extrem de clară: Are Ucraina arme biologice sau chimice? Nu avea nici o legătură cu laboratoarele de cercetare biologică. Răspunsul ar fi trebuit să fie extrem de scurt și clar: Nu.

Doar că Victoria Nuland a ales să răspundă că Ucraina are laboratoare de cercetări biologice și că SUA e îngrijorată ca nu cumva materialele de cercetare să cadă în mâinile rușilor. Practic a legat laboratoarele respective de existența armelor biologice/chimice în Ucraina. Adevărul o să-l aflăm peste cine știe câți ani, acum putem afirma că în laboratoarele respective se făceau cercetări secrete cu siguranță.

Să amintim că în ultimele două săptămâni au circulat informații că Ucraina ar avea laboratoare de cercetări biologice controlate de SUA, informații care au fost catalogate la vremea respectivă ca fiind neadevărate.

Cotidianul american USA Today s-a pronunțat extrem de clar într-un material din 25 februarie 2022: Informațiile că în Ucraina ar exista laboratoare de cercetări biologice controlate de SUA sunt false, fiind produsul propagandei ruse.

Iată că realitatea e cu totul alta, laboratoarele respective există și SUA sunt implicate. Iar rușii susțin că au dovezi că în laboratoarele respective se dezvoltau arme biologice.

Să amintim că Victoria Nuland are legături vechi cu Ucraina. În februarie 2014 a fost dată publicității o conversație pe care aceasta a avut-o cu ambasadorul de la vremea respectivă al SUA în Ucraina, Geoffrey Pyatt, în care cei doi discutau despre cine ar fi cel mai potrivit pentru SUA să preia puterea în Ucraina. Era perioada Euromaidanului, protestul pro democrație care a dus la refugierea la Moscova a lui Victor Ianukovici, președintele proaspăt ales, dar acuzat de fraude electorale. Convorbirea respectivă a rămas celebră și pentru că Victoria Nuland a spus la un moment dat „Fuck the EU„. Traducerea elegantă ar fi „Să ia dracu’ UE„.

Concluzia e că știm extrem de puțin din ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina. Știm doar că ambele tabere recurg la propagandă și dezinformare. Și cum sursele de propagandă ale Rusiei au fost tăiate în UE, noi avem acces doar la propaganda celeilalte tabere.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ce fel de laboratoare de cercetări biologice sunt în Ucraina?”

  1. Incorect spus , ” ca avem acces doar la propaganda NATO ” , decat daca preferam televiziuniile asa zis ” acreditate ” cu cea mai mare audienta nationala , cele ” mai informate ” care prezinta ” adevarul , adevarat ” , dar sa nu uitam ca mai avem toti acum si internet si merita sa il folosim , nu pentru ” barfa de pe facebook ” si comenzi online si ce ” pitipoanca vedeta nationala , a divortat , si-a schimbat look-ul sau altceva , doar pentru o reala informare ,din mai multe surse publice , ziare externe , televiziuni , agentii de presa , etc, pentru a avea discernamant in alegerea pe care in curand va trebui sa o facem privind creearea starii nationale de panica , ca in 89 si participarea sau non-participarea a fiecaruia dintre noi , la acest nou moment 89 .

Comentariile sunt închise.