Guvernul se pregătește să introducă STAREA DE CRIZĂ

Liderii coaliției de guvernare se pregătesc să introducă starea de criză în România, în contextul războiul din Ucraina, anunță Antena3, citând surse politice.

Astfel, structuri ale MApN vor putea trece în subordinea forţelor armate străine staţionate pe teritoriul României sau a comandamentelor NATO

Situaţia de criză va fi instituită la propunerea ministrului Apărării, trebuie avizată de premierul în funcţie şi va fi introdusă printr-o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Potrivit proiectului de lege, starea de criză va fi instituită în momentul în care „societatea se confruntă cu apariţia sau iminenţa apariţiei unor incidente care sunt menite să afecteze sau să pună în pericol condiţiile de viaţă, stabilitatea politică, economică, socială, securitatea sau apărarea ţării sau să pună în pericol orice alte valori constituţionale”.

Aceasta este definiţia care se regăseşte în proiectul de lege şi care urmează, potrivit surselor, să fie adoptat săptămâna aceasta într-o sedinţă de Guvern. Parlamentul este pregătit să adopte acest poiect de lege în procedură de urgenţă, notează sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Guvernul se pregătește să introducă STAREA DE CRIZĂ”

Comentariile sunt închise.