Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu: Cer REDESCHIDEREA minelor și REPORNIREA centralelor pe cărbune!

Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a solicitat, luni, redeschiderea minelor de cărbune și repornirea centralelor pe cărbune, în contextul în care UE a anunțat că permite revenirea la producerea energiei electrice pe bază de cărbune, în contextul războiul din Ucraina.

Totodată, copreședintele AUR solicită renegocierea condițiilor pentru cumpărarea certificatelor de carbon.

„Asupra efectelor catastrofale ale Green Deal am atras atenția încă din urmă cu un an de zile.

Într-o vreme cînd toți ceilalți visau la caii verzi pe pereți ai Comisiei Europene, noi am fost singurii care am cerut renegocierea acestui Pact dezastruos.

În absența unei Strategii naționale în energie, să impui renunțarea la sectorul carbonifer înseamnă să adîncești cu premeditare o criză economică și socială.

Pentru Româmnia ar fi însemnat peste 15.000 de șomeri și peste 40 de miliarde de euro plătite drept salarii compensatorii, alături de alte sute de milioane de euro alocate certificatelor de carbon și penalităților.

Acum se deșteaptă și Uniunea Europeană și vede că este totuși util cărbunele. Mai bine mai tîrziu, decît niciodată!

Cer redeschiderea minelor de cărbune și repornirea centralelor pe cărbune. Cer renegocierea condițiilor pentru cumpărarea certificatelor de carbon, astfel încât suma destinată acestora să fie folosită pentru investiții!”, a scris, luni, pe Facebook, copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Reamintim că Uniunea Europeană s-a răzgândit și permite statelor membre să-și redeschidă minele de cărbune, închise tocmai de regulamentele europene, recunoscând că energia pe bază de cărbune reprezintă o soluție în contextul războiul din Ucraina, acum când gazele naturale  sunt folosite ca armă politică, după cum a relatat RostOnline.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost