La catedră, fără concurs. Decizia anunțată de Ministerul Educației

Profesorii pensionaţi şi studenţii vor putea preda în școli fără să mai susțină vreun concurs, potrivit unei adrese transmise de Ministerul Educației inspectoratelor școlare, în contextul conflictului militar din Ucraina.

Ministerul Educației a informat că elevii ucraineni sosiți în România vor putea fi înscriși în școlile de la noi ca audienți. Pentru a asigura resursa umană necesară, autoritățile din educație vor putea angaja studenți din universitățile de stat ori particulare sau profesori pensionați pentru a le preda copiilor din Ucraina, anunță Antena3.

Potrivit sursei citate, Ministerul Educației permite derogarea de la 4 articole din Legea Educației pentru această procedură.

Asta înseamnă că studenții și profesorii care au ieșit la pensie nu vor da concurs. Studenții nu vor mai avea nevoie de modulul psihopedagogic sau de efectuarea stagiului de practică întins pe durata unui an școlar, notează sursa citată.

Știri pe subiect:

Legea Educației din România, modificată pentru refugiați. Numărul maxim de elevi dintr-o clasă, majorat dacă cei înscriși peste limită sunt ucraineni (proiect)


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost