UPDATE/ Mina marină, neutralizată de marinarii militari români (FOTO)

ACTUALIZARE ORA 19:30

Mina marină observată, luni dimineața, în largul Mării Negre, la 70 de kilometri de Capu Midia, a fost neutralizată de marinarii militari români, a anunțat, luni, Forțele Navale Române.

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat o intervenție pentru distrugerea unei mine marine descoperite la o distanță de aproximtiv 39 de mile marine travers de Capu Midia.

Echipajul navei și echipa de scafandri deminori (EOD) de la bord au desfășurat misiunea în siguranță, prin utilizarea procedurilor operaționale standard de identificare a tipului de mină și de distrugere a acesteia, notează sursa citată.

 

„Eliminarea pericolului care plutea în derivă, în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române, a constat în montarea unei încărcături explozive pe mină de către scafandrii EOD și detonarea de la distanță.

După cercetarea și supravegherea raionului maritim, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat marș spre portul militar Constanța, de unde va fi pregătit să plece în următoarele misiuni încredințate”, se precizează în comunicatul transmis de Forțele Navale Române.

 

Știrea inițială

O mină marină în derivă a fost observată luni dimineață, în largul Mării Negre, la 70 de kilometri de Capu Midia, a anunțat, luni, Ministerul Apărării Naționale (MApN).

„Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD – Explosive Ordnance Disposal), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.

Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10.

După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia”, se precizează în comunicatul MApN.

Știri pe acest subiect:

Pericol de mine în Marea Neagră? Precizările Ministerului Apărării Naționale


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost