UPDATE/ Iohannis: România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum şi a Republicii Moldova şi Georgiei în UE

ACTUALIZARE ORA 09:20

România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, a Republicii Moldova şi a Georgiei în Uniunea Europeană, a transmis, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

„România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum şi a Republicii Moldova şi Georgiei în Uniunea Europeană. Locul acestor parteneri ai UE este în familia europeană, iar România va face tot posibilul pentru ca acest lucru să devină realitate”, a scris Iohannis, pe Twitter, potrivit Agerpres.

Știrea inițială

Discuțiile despre aderarea Ucrainei la UE au avansat în ultimele zile, președinții din opt state cerând să se deschidă imediat negocierile de aderare, iar președintele Zelenski semnând deja cererea oficială de aderare.

Preşedinţii din opt state din centrul şi estul Europei au cerut luni statelor membre UE să acorde imediat Ucrainei statutul de ţară candidată şi să deschidă negocierile de aderare, potrivit unei scrisori deschise publicate luni, a informat Reuters, citată de Agerpres.

„Noi, preşedinţii statelor membre UE: Republica Bulgaria, Republica Cehă, Republica Estonia, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Polonia, Republica Slovacă şi Republica Slovenia credem cu tărie că Ucraina merită să primească imediat o perspectivă de aderare la UE”, se arată în scrisoare, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat luni că a semnat o cerere oficială de aderare a ţării sale la Uniunea Europeană. Zelenski a cerut Uniunii Europene să permită aderarea imediată a Ucrainei printr-o procedură specială.

În acest timp, din Republica Moldova, președintele Maia Sandu spune că accelerarea procesului de integrare europeană, mai importantă ca oricând.

„Partenerii și prietenii noștri susțin deplin dreptul nostru de a ne decide singuri soarta și de a avansa pe calea integrării europene. În aceste vremuri complicate pentru R.Moldova, integrarea europeană este garanția cea mai importantă că țara noastră va rămâne parte a lumii libere, în care demnitatea umană, drepturile și libertățile omului sunt prețuite și respectate”, a declarat, luni, președintele R. Moldova, Maia Sandu, potrivit RFI.

Până la ora transmiterii acestei știri, autoritățile române nu au avut nicio reacție oficială pe acest subiect.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „UPDATE/ Iohannis: România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum şi a Republicii Moldova şi Georgiei în UE”

  1. Idiotul atrage Romania in incalcarea acorduui OSCE de limitare a extinderii NATO ka Oder…
    Impinge Tara la dezastru!

Comentariile sunt închise.