AUR: Cel mai bun aranjament de securitate și bunăstare pentru locuitorii Republicii Moldova este intrarea sub umbrela NATO și integrarea în UE prin REUNIFICAREA cu România

Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe președintele României și al Republicii Moldova, Klaus Iohannis și Maia Sandu, precum și cele două parlamente, să inițieze cât mai rapid discuții și negocieri pentru a deschide calea reunirii celor două state locuite majoritar de români, a transmis, marți, partidul AUR, printr-un comunicat de presă.

„În contextul agresiunii brutale a Rusiei asupra Ucrainei, România are responsabilitatea protejării etnicilor români din afara granițelor de nord și de est. Cel mai bun aranjament de securitate și bunăstare pentru locuitorii Republicii Moldova este intrarea sub umbrela NATO și integrarea în UE prin reunificarea cu România. Contextul actual reprezintă, totodată, un prilej pentru înfăptuirea unui act de justiție, în concordanță cu istoria poporului nostru, cu normele de morală şi de drept international, prin revenirea definitivă a populației dintre Prut și Nistru între granițele României.

Acest pas ar reprezenta o rezolvare firească, după model german, a divizării națiunii române. De asemenea, unirea este un act în profundă consonanță cu spiritul construcției europene, care mizează pe cooperare și integrare pentru asigurarea păcii în Europa”, se precizează în comunicat.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


5 comentarii la „AUR: Cel mai bun aranjament de securitate și bunăstare pentru locuitorii Republicii Moldova este intrarea sub umbrela NATO și integrarea în UE prin REUNIFICAREA cu România”

  1. Corect , dar decizia finala nu apartine Romaniei si nici R.Moldova , apartine U.E si decident U.E , blocul militar NATO, in speta ” noilor decidenti U.E. ” sustinuti de blocul militar NATO , adica in acest moment Ursula Von der Leyen , Presdinte U.E . Sa presupunem ca toti decidenti ai blocului militar , economic si politic NATO , prin ” delegatii lor europeni ” vor fii de acord , dar fiindca dar din dar se face ” raiul ” , blocul militar estetic in speta Rusia , NU VA PROFITA DE O ESCALADARE NOUA A CONFLICTULUI ” UKRAINIAN ” IN ZONA , antrenand Moldova si implicit Romania ? DAR PUTEM SA NE BAZAM PE DREPTUL DE VETO EUROPEAN AL ALTOR STATE VECINE NOUA : BULGARIA , UNGARIA SAU ” DECIDENTII – GERMANIA , FRANTA OLANDA ETC ” , CARE VOR ACCEPTA EXTINDEREA TERITORIALA A ROMANIEI CAND ACESTE STATE SUNT INCA ” NEUTRALE ” IN ACEST CONFLICT SI AU POATE ALTE ” INTELEGERI ” INCA NESTIUTE . DA , ACEASTA PROPUNERE DE UNIFICARE ESTE FIREASCA SI NECESARA , DAR CA SI IN ISTORIE ACUM 100 DE ANI , LA PRIMUL RAZBOI MONDIAL AM RISCAT DESTRAMREA , IAR LA CEL DE AL DOILEA PE BAZA ” VANZARII LUI CHURCHILL SI INTELEGERII CU STALIN DIN 1941 ” AM FACUT DESTRAMREA SI NU AU INTERVENIT NICI AMERICANII , NICI ENGLEZII , NICI FRANCEZII . Este numai o parere a unui simplu cetatean , mai bine sau mai prost informat . Cu respect pentru politrucii vechi , actuali si viitori ai tarii .

  2. La fel de importanta este și protejarea românilor din spațiul ucrainian.
    În contextul actual, comunitatea românilor din regiunile românești ocupate de Ucraina, ar trebui să ceară referendum pentru iesirea din xenofoba Ucraină exact cum a făcut etnia rusă din estul spatiului ucrainian.
    La tratativele de neutralitate pt Ucraina, Rusia va pretinde și păstra estul majoritar locuit de ruși, DAR și în vestul Ucrainei ar trebui să se organizeze referendumuri regionale pentru independență exact ca in est. Nu e corect și normal ca si etnia română să aibă acelasi drept de a alege ca si etnia rusă din Dombas, spre exemplu?

  3. N SÎNT ANALIS POLITI ȘINU AM PRETENȚIA SÎNTPREA BINE INFORMAT,DAR LOGIC ĂR FI SĂ OBTINEM CÎT MAI MULTE LUCRĂRI PRAGMATICE.”CINE CERE NU PIERE.SI APOI S–AR PUTEA SĂ NU MAI STĂM ÎN „GENUNCHI” ÎN FAȚA NIMĂNUI DIN „MAI MARII LUMII”. ÎN GENUNCHI SE STĂ NUMAI ÎN FAȚA LUI DUMNEZEU! DA,MERITĂ ANALIZATĂ SITUAȚIA ÎN CARE SÎNTEM ȘI MERITĂ PUSĂ PE „TAPET” CU DIPLOMAȚIE ȘI SIMȚ DE RĂSPUNDERE DE OAMENI BINE PREGĂTIȚI ȘI CARE SĂ NU FIE: „COZI DE TOPOR” ,ADICĂ URMAȘI AI LUI BASTOS (TARABOSTESUL DAC TRĂDĂTOR AL LUI DECEBAL ȘI A SARMISEGETUZEI).

  4. Cum moare Romania ar trage si Basarabenii in teapa perversiunilor si pierderea putinului pe care il [mai] au….
    Cum puteti sa laudati asociatia criminala (de fapt), slugarnica Anglo-Americanilor in distrugerea natiunilor si aceasta UE marxista, mai distrugatoare decat Uniunea Sovietica???

Comentariile sunt închise.