România NU va plafona prețurile la alimente după modelul Ungariei. Anunțul ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat că în România nu se va aplica modelul Ungariei de plafonare a preţurilor la alimente, menționând totodată că în țara noastră există stocuri suficiente.

Ministrul Agriculturii a precizat că România are stocuri suficiente de ulei, produse de panificație sau carne.

„România e o țară stabilă din punct de vedere al produselor agroalimentare. E suficient să analizezi situația din agricultură să vezi că niciuna dintre amenințări nu vizează România, nu suntem la risc. Dovadă, în momentul de față, raportat la ulei – avem stocuri suficiente până la noua recoltă, ba chiar în plus, astfel încât să nu apară un dezechilibru major.

Sigur, asigurarea resurselor vitale pentru orice om, pentru populația oricărui stat, reprezintă o armă, sau o doză de stabilitate pe baza căreia să îți asiguri funcționarea corectă a statului. România are această doză de stabilitate”, a declarat, într-o intervenție la Digi24, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Pe de altă parte, ministrul Agriculturii a anunțat că România nu va va aplica modelul Ungariei de plafonare a preţurilor la alimente, potrivit News.ro.

Ministrul Chesnoiu consideră că în Ungaria decizia a fost luată din cauza apropiatelor alegeri din aprilie, dar uită să amintească de măsurile luate de Polonia în sprijinul populației, în contextul scumpirilor.

Știri pe subiect:

De partea cetățenilor! Ungaria reduce preţurile la o serie de alimente. TVA zero la mâncare și gaze, taxe scăzute pe carburanți, în Polonia

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost