SUA nu interzic importurile de petrol din Rusia

Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a lui Joe Biden, a declarat că SUA nu interzic importurile de petrol din Rusia, în ciuda faptului că până și președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, s-a alăturat celor care solicită ca SUA să înceteze cumpărarea de petrol din Rusia.

Nu este în interesul nostru strategic să se reduceră oferta globală de energie pentru că acest lucru ar duce la creștea prețurilor la pompa de benzină pentru poporul american”, a declarat Psaki reporterilor joi.

Întrebată ce ar trebui să se întâmple „pe teren”, în Ucraina, pentru ca SUA să nu mai cumpere petrol rusesc, secretarul de presă a refuzat să răspundă.

„Nu privim  lucrurile din punctul ăsta de vedere. Noi deja am luat măsuri semnificative, măsuri fără precedent, care paralizează economia rusă chiar acum. În acest moment luăm în considerare impactul pe care o asemnea măsură îl poate avea asupra prețului benzinei la pompă pentru americani. Reducerea ofertei pe piață, reducerea ofertei globale, ar determina creșterea prețurilor. Deci, aceasta este prisma prin care privim lucrurile”.

Prețul benzinei a atins maxime istorice și în SUA. La nivel federal galonul (adică 3,8 l) de benzină a ajuns la o medie de 3,72$, în timp ce în California se înregistrează cel mai ridicat preț, cu o medie a galonului de benzină de peste 5$ în Los Angeles și San Francisco.

Sursa: Daily Mail

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „SUA nu interzic importurile de petrol din Rusia”

  1. Ca de obicei , ceea ce candva spunea un parinte canonic ” banul este ochiul dracului si nu are patriotism si frontiere, DOAR PROPAGANDA ” , apoi ieri , inarmarm Ukriana , in razboiul de ” aparare nationala , europeana si mondiala ” impotriva ” CIZMEI RUSE ” , ieri dadeam interdictii ” galactice ” privind SANCTIUNI FINANCIARE MONDIALE PENTRU ” COTROPITORUL RUS ” ASTAZI INSA CUMPARAM TITIEI DE LA ” COTROPITORUL RUS ” PENTRU ” ECHILIBRARE OFERTA ” BRE SE PARE CA ACESTI CETATENI AMERICANI CU ALESUL MOSNEGUT AL LOR ZIS ” BIDEN ” SUNT MAI ” TURMENTATI ” CA NOI, APOI CE SA INTELEGEM ” IERI SI ASTAZI SUNTEM IN RAZBOIUL MONDIAL ATOMIC ” DAR MAINE CUMPARAM TITIEI IN CONTINUARE , PENTRU ” A NU DESTABILIZA PIATA GALACTICA ” Pacat domnule ca nu mai avem un Caragiale pentru asemenea momente si schite ” UNIVERSALE ” .

Comentariile sunt închise.