Studiu științific: Vaccinul Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani are o eficiență de doar 12%

Vaccinul anti COVID de la Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani este singurul care are aprobare de folosire de urgență. Acesta a fost creat în perioada în care varianta Delta a virusului care declanșează gripa chinezească era dominantă. Față de cel care se administrează celor cu vârsta peste 12 ani, vaccinul pentru copiii între 5 și 11 ani are dozajul mai mic. În momentul în care a primit aprobare de administrare de urgență, varianta Delta nu mai era dominanță, fiind înlocuită de varianta Omicron.

În aceste condiții, un studiu din statul New York din SUA a constatat că eficiență acestui vaccin este practic neglijabilă.

Cercetătorii de la Departamentul de Sănătate din New York au descoperit că eficacitatea vaccinului a scăzut de la 68% la 12% în grupa de vârstă 5 – 11 ani în lunile decembrie și ianuarie, când varianta omicron a coronavirusului a început să circule pe scară largă în Statele Unite.

În cazul îmbolnăvirilor grave, protecția împotriva spitalizării a scăzut la 48% de la 100% în aceeași perioadă de timp. Studiul a analizat datele colectate în statul New York în perioada 13 decembrie 2021 – 30 ianuarie 2022, concluziile acestuia nefiind încă revizuite de alți cercetători.

Sursa: NBC News

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Studiu științific: Vaccinul Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani are o eficiență de doar 12%”

  1. Interesul celor de la Pfizer nu este eficiența vaccinului, ci sa vanda cat mai multe vaccinuri ca sa-si scoata bani.

Comentariile sunt închise.