OMV Petrom, cifre record/ Profit de 1,74 miliarde de lei în primele trei luni ale anului, TRIPLU față de 2021

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din Europa de Sud-Est, a raportat un profit net de 1,74 miliarde de lei în primele trei luni ale anului, de trei ori mai mare decât cel aferent primului timestru al anului trecut, potrivit datelor transmise de companie, anunță Economica.net.

Astfel, profitul realizat de Petrom la trei luni, 1,74 miliarde de lei, îl depășește semnificativ pe cel din ultimul trimestru al anului trecut (1,19 miliarde de lei), și, de departe pe cel din primul trimestru al anului trecut.

Veniturile companiei au fost de 11,9 miliarde de lei în T1 2022, față de 4,8 miliarde în același trimestru din 2021 și 8,9 miliarde trimestrul precedent.

Sunt cele mai bune rezultate trimestriale din istoria companiei, apărute, evident, pe fondul prețurilor ridicate la tot ce înseamnă energie.

„Valoarea veniturilor din vânzari consolidate a crescut cu 145% comparativ cu T1/21, susținută în principal de prețuri mai mari ale mărfurilor și de volume mai mari ale vânzărilor de produse petroliere și electricitate. Rezultatul din exploatare în T1/22 a crescut la valoarea de 2.185 mil lei, comparativ cu 707 mil lei în T1/21, în principal ca urmare a mediului de piață caracterizat prin prețuri ridicate”, precizează compania.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „OMV Petrom, cifre record/ Profit de 1,74 miliarde de lei în primele trei luni ale anului, TRIPLU față de 2021”

  1. Este firesc si simplu , carburantii s-au scumpit APROAPE CU 85 % , fata de punctul de referinta decembrie 2021 , cand cotatia titieiului a fost alta , stocul a fost facut la final de an , sau chiar inainte de final de an pe o cotatie titei mai mica iar pe tema ” razboiului din Ukraina ” cu cotatia ” asa zis crescuta a titeiului ” plus ” plus panicarea populatiei prin criza majora ” s-au dublat preturile la carburanti pe pretul vechi de achizitie titei ” , prin motivatia ” crizei mondiale ” Aici statul Roman , fiindca la randul lui a incasat ventiuri sporite din taxele crescute artificial prin dublarea pretului . a facut diferite ” emisiuni televizate ” cu ” radarul preturilor ” , cu declaratii ” Belicoase ” de control , etc fara nici o masura concreta de stopare a ” speculei producatorului ” , asa cum s-a intamplat inn Ungaria prin ” inghetarea pretului la carburanti la nivel de ianuarie 2022 ” . Statul Roman datorita ” gaurilor majore bugetare prin tepele afacerii Covid ” si-a acoperit iar infractiunea prin „politica pretului inflationist ” pe spatele ” cetateanului turmentat ” care si-a ales democratic reprezentatii ca ” oligarhii poltici si financiar ” la nivelul de ” interes de grup politic ” in propriul avantaj financiar , mai mult de atat , o parte din profit a plecat la ” invadatorii rusii ” de unde anul trecut s-au facut importuri masive de titiei la preturi scazute de piata . concluzie : OLIGARHII DIN TOATE TARILE UNITI-VA , VORBA INTELEPTULUI ” MARX „

Comentariile sunt închise.