Recensământul la români, faza Caragiale. INS redefinește „locul nașterii”. Reacția internauților

Institutul Național de Statistică (INS) a transmis, joi, pe Facebook, după aproape două luni de la începutul recensământului populației, precizări privind modul în care se completează rubrica „locul nașterii”.

Informațiile nu doar că nu au clarificat problema respectivă, ci chiar au contrazis datele existente în actele de identitate, declanșând atât nedumerirea internauților, cât și ironia acestora.

Iată anunțul INS:

„La „Locul nașterii” vei lua în considerare locul de reședință al mamei la momentul nașterii tale și nu localitatea unde se afla maternitatea, dacă acestea sunt diferite. Mai exact, dacă mama persoanei recenzate locuia în Ploiești, dar nașterea a avut loc într-o maternitate din București, atunci locul nașterii va fi considerat Ploiești.

Atunci când locul nașterii nu mai corespunde cu reședința ta actuală și se află în altă localitate din țară, nu uita să completezi și câmpul privind Localitatea componentă sau Satul, altfel nu se deschid întrebările următoare și nu se validează chestionarul.

Completarea chestionarului de recensământ se face ușor dacă întrebările și informațiile ajutătoare din dreptul lor sunt citite cu atenție. De aceea, e util să îți aloci recensământului un timp în care te poți concentra”, a transmis, pe Facebook, INS.

 

Reacțiile internauților:

Postarea INS a strâns, în scurt timp, sute de comentarii ironice.

  • Deci nu e „Locul nașterii”, ci e „Locul unde locuia mama înainte să nască”.
  • Bine că mi-ați zis, după ce deja m-am autorecenzat, că locul nașterii din certificatul de naștere nu mai e valid.
  • Locul nașterii e cel trecut în certificatul de naștere,punct…!Ați devenit mari specialiști pe probleme de stare civilă cu asemenea invenții…?!!!
  • Până pe 15 mai vom afla că, de fapt, locul nașterii va fi totuși cel in care părinții tăi te-au conceput.
  • Auziți. Dar nu mai bine punem mai multe locuri ale nașterii? Unde avea mama buletin, unde ne-am născut efectiv și eventual și unde ne-am petrecut primii ani din viață? N-ar fi mai eficient?

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost