Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Statul român să nu-și bage propriul popor în război!

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a transmis, vineri, un mesaj fără echivor în legătură cu situația din Ucraina, făcând apel la autoritățile române să nu implice poporul român într-un război care nu este al nostru.

„Alianța pentru Unirea Românilor condamnă ferm agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei. Solicităm autorităților să sprijine în continuare, din punct de vedere umanitar, populația din Ucraina, victima unui război de agresiune, inclusiv refugiații de pe teritoriul României.

În același timp, cerem imperativ autorităților politice și structurilor de securitate națională să nu implice România în război și să nu pună țara în pericol prin acțiuni care, chiar și printr-o interpretare abuzivă, rău-voitoare și interesată, să atragă statutul de parte într-un conflict care NU ESTE AL NOSTRU.

Mai clar, România să nu furnizeze armament și nici să permită tranzitul de arme pe teritoriul său, fapt care atrage după sine aprecierea discreționară a Federației Ruse de a ne considera beligeranți.

Ținînd cont de așezarea geografică a României la frontiera NATO și de apropierea frontierei noastre cu zona de conflict, îi somăm pe conducătorii statului să nu facă nici un gest care ar putea atrage poporul român în război, punînd astfel în primejdie viața românilor.

Nimic nu trebuie să fie mai important pentru statul român decît interesul legitim al cetățenilor săi de a trăi în siguranță și pace.

Facem din nou apel la Parlamentul de la Chișinău să voteze, în regim de urgență, reunirea cu România, ca singura soluție pentru punerea la adăpost a populației Republicii Moldova, alcătuită în mare parte din cetățeni români, și pentru integrarea imediată în Uniunea Europeană a celui de-al doilea stat românesc!”, a transmis, vineri, pe Facebook, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Știri pe subiect:

Furnizează România arme Ucrainei? Răspunsul premierului Ciucă

Publicația rusească Pravda: Polonia și România, primele candidate pentru lovituri cu rachete Kalibr. O caută cu lumânarea!

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Statul român să nu-și bage propriul popor în război!”

  1. Pozitia partidului AUR , este corecta , echilibrata si responsabila fata de interesele nationale de moment , DAR ” YES-MENII ” DE LA CONDUCEREA POLITICA A STATULUI ROMAN SUVERAN SI INDEPENDENT VOR TINE CONT DE SIGURNATA NATIONALA SAU DE ” DIRECTIVELE CONDUCATOARE ALE DEMOCRATIEI EUROPENE SI AMERICANE ?” .Cred ca aceasta este o ” poveste mediatica ” privind decizia lor politica , stabilita deja in alte structuri militare asa zise democratice cu interes major in noua afacere a razboiului , profitabila la maximum pe vanzari de armament si pe conflictul zonal militar cu repercursiune indirecta in domeniul economic , social si politic zonal. Dar se poate face un ” REFERENDUM ” APROBAT DE PRESEDINTELE DEMOCRATIC ALES DACA POPORUL ALEGATOR DORESTE SA INTRE IN RAZBOI ZONAL INDIRECT PRIN LIVRARI DE ARMAMENT UKRAINEI . Aici partidul AUR , poate cere in parlament acest referendum , declaratia politica a domnului senator in cauza , este o ” joaca politica ” de moment , dar nu o fapta cu responsabilitate adevarata fata de acest popor.

Comentariile sunt închise.