România va expulza 10 reprezentanți ai Ambasadei Rusiei la București. Anunțul Ministerului Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei, notează sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „România va expulza 10 reprezentanți ai Ambasadei Rusiei la București. Anunțul Ministerului Afacerilor Externe”

  1. Un prim pas , spre ruperea relatiilor Ruso-Romane , repet nu sunt filo-rus , putinist , ” etc” sloganuri la moda astazi , la fel ca in anii 50, cu ” chiaburii , legionarii ” si tradatorii poporului , la fel ca in anii 90 cu ” securistii – teroristii ” sau ca la mineriade cu ” noi muncim , nu gandim ” , DAR SA INTRII INTR-UN CONFLICT CARE NU ESTE AL TAU DOAR CA ACESTA ESTE TRENDUL DE MOMENTUL SI DIRECTIVA DE LA MAI MARII ” DEMOCRATII AI LUMII ” ,CAT DE NEVOLNIC SI MIC SA FII SA BAGII O TARA CU UN POPOR INTR-UN RAZBOI CARE NU ESTE AL TAU SI DIN CARE SIGUR ACEST POPOR VA SUFERII CA SI POPORUL UKRAINIAN , DAR LA ASEMENEA ” MARIONETE ” ASEMENEA DECIZII CARE NE VOR COSTA PE TOTI.

  2. Pana si Ceausescu, cat era el de ” cizmar ” cu toate ca periodic a fost informat in anul 1989, de acitvitatea ” diversionista ” a unor ambasadori ai unor state din vest si est , la vremea respectva , impotriva statului roman ( vezi note si informari CC al PCR , ARHIVA ) , NU A LUAT ACESTA DECIZIE DE EXPULZARE PERSONAL DIPLOMATIC DAR ATUNCI ERAM INDEPENDENTI CU ” CIZMARUL ” DE LA CONDUCERE ACUM SUNTEM ” DEMOCRATI SI LIBERI IN LUMEA DEMOCRATIEI MONDIALE ” PACAT DE ” CIZMAR „

Comentariile sunt închise.