UPDATE/ Sfânta Lumină a fost primită la Mormântul Domnului din Ierusalim

 ACTUALIZARE ORA 15:00

Sfânta Lumină s-a pogorât sâmbătă, 23 aprilie, în jurul orei 14:30, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, anunță Basilica.ro.

Ceremonia a fost oficiată de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. Din motive de securitate, evenimentul s-a desfășurat cu limitarea participanților la 1.000 de persoane în interior și alte 500 în curtea exterioară a Bisericii Sfântului Mormânt.

De la această ceremonie, Reprezentantul Patriarhiei Române, Arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, merge direct la Aeroportul din Tel Aviv pentru a transporta candela cu Lumina Sfântă spre București.

Știrea inițială

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 23 aprilie 2022, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, a informat Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Sfânta Lumină va fi oferită, ca întotdeauna, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional „Otopeni”.

„Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii. În aceeași seară, în intervalul orar 19:30-20:30, va avea loc pe Colina Bucuriei procesiunea primirii Sfintei Lumini de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la Catedrala Patriarhală”, se precizează în comunicatul transmis de Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurată de Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, continuă și în acest an.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost