Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, întâlnire cu Jaggi Vasudev, guru indian (FOTO)

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, s-a întâlnit, în Joia Mare, cu Jaggi Vasudev, guru indian, cunoscut sub numele de Sadhguru, fondator al mișcării „Salvează Solul”, prezent în aceste zile în România.

Discuțiile au vizat inițiativa Indiei și a Franței de a lansa un acord de cooperare privind „Alianța solară internațională”, proiect ce încurajează utilizarea energiei solare pe scară largă, în contextul tranziției eficiente către o economie globală, ecologică și nepoluantă, a anunțat, pe Facebook, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

„România se implică activ în efortul global de protejare a resurselor naturale, domeniu care trebuie să preocupe în egală măsură toate statele lumii. Însă trebuie să avem măsură și echilibru atât în utilizarea resurselor, cât și în stabilirea țintelor de protejare a mediului. E nevoie ca măsurile de protejare a resurselor naturale să țină cont de specificul fiecărui stat în parte, altfel există riscul să ne setăm ambiții greu de aplicat, care pot avea efecte negative asupra securității alimentare globale”, a spus ministrul Chesnoiu.

Alte teme de discuție au vizat creșterea schimburilor comerciale dintre România și India, intensificarea prezenței produselor românești pe piața indiană și încurajarea investițiilor în România.

Mii de români au participat, joi, la un eveniment organizat pe Arenele Romane din București, la care a fost invitat Sadhguru, după cum a anunțat ȘtirileProtv.ro.

Cunoscutul prezentator de televiziune, Dan Negru, a comentat acest eveniment, într-o postare cu zeci de mii de aprecieri.

„Un guru yoghin indian a adunat ieri mii de oameni in București. Dacă spui că mergi la biserică ești retrograd. La guru e cool.

O cântăreață cunoscută imi trimite in fiecare dimineața pe whatsap câte o mantară. Când i-am spus să incerce și cu „Tatăl Nostru” m-a privit cu mirare. Eram retrograd. Un prieten are casa ticsită de bețișoare aromate. „Alungă spiritele rele” mi-a spus. Cand i-am sugerat tămâia mi-a spus că sunt înapoiat.

Ăștia suntem… Cel mai greu e să fii tu însuți când toți ceilalti vor să te facă altceva!”, a scris, pe Facebook, Dan Negru, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost