Asociația „Rost”, 20 de ani de la refondare. Prințul Șerban Dimitrie Sturdza, ales președinte de onoare

Duminică, 8 mai, Adunarea Generală a Asociației „Rost” s-a reunit într-o ședință dedicată celor 20 de ani de la refondarea ei, a anunțat, luni, Claudiu Târziu.

Rost este pentru mine locul în care m-am restaurat duhovnicește și am crescut din punct de vedere civic și cultural.

Ne-am ales un nou președinte de onoare în persoana Prințului Șerban Dimitrie Sturdza, completind astfel aristocrația spirituală (reprezentata de vrednicul de pomenire Părinte Gheorghe Calciu Dumitreasa, primul nostru președinte de onoare) și cea culturală (reprezentată de Răzvan Codrescu, al doilea președinte de onoare) cu aristocrația de sînge. Principele Șerban Dimitrie Sturdza este descendent direct al ultimului domnitor al Moldovei.

De asemenea, ne-am ales un nou Consiliu Director, pe care îl conduc și în care am bucuria de a face echipă cu Robert Alecu, vicepreședinte, Dragoș Moldoveanu, secretar general, Alina David și Marcel Bouroș, membri.

Nu în ultimul rind, i-am evocat cu drag și dor pe cei care s-au mutat la cer din ridurile noastre: Părintele Iustin Pârvu, Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, Marcel Petrișor, Traian Popescu, Ion Gavrilă- Ogoranu – foști deținuți politic – , Nicolae Stroescu-Stinisoara și Răzvan Codrescu, scriitori și jurnaliști, și mai tinărul nostru frate Petru Ignat. Dumnezeu să-i numere cu drepții Lui!

Întrunirea s-a încheiat cu o agapă frățească.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”, a anunțat, pe Facebook, Claudiu Târziu.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost