Dimitri Bivol, pugilistul rus cu origini românești, l-a învins pe Canelo Alvarez, considerat cel mai bun boxer în activitate, rămânând campion mondial WBA la categoria semigrea

Seara trecută s-a desfășurat în Las Vegas, SUA, o gală de box profesionist a cărei cap de afiș a fost meciul pentru centura de campion mondial WBA la categoria semigrea dintre deținătorul centurii, Dimitri Bivol, și mexicanul Saul „Canelo” Alvarez, considerat de foarte mulți specialiști ca fiind cel mai bun boxer al momentului.

Dimitri Bivol are 31 de ani și s-a născut în Kârgâstan. Tatăl său este român din Basarabia, iar mama sa este de origine coreeană. Începând din 2001 acesta locuiește în Sankt Petersburg, unde familia s-a stabilit la insistențele antrenorului de atunci al lui Bivol. Este căsătorit cu o rusoaică, Ekaterina, și are doi copii, Myron și Nikon. În competițiile sportive reprezintă Rusia.

Dimitri Bivol alături de familia sa

Înainte de disputarea meciului de ieri, frații Klitschko s-au revoltat că lui Dimitri Bivol i se permite să boxeze, cerând ca acesta să fie suspendat, la fel ca toți sportivii ruși din toate competițiile sportive internaționale. Soluția mea e simplă. Conform legilor românești, Dimitri Bivol este cetățean român. Ar trebui doar să facă cerere de dobândire a cetățeniei. Astfel n-ar mai fi probleme de participare la competițiile sportive internaționale.

Revenind la meciul de box de ieri, Canelo Alvarez era favorit detașat, aproape toți specialiștii dându-l ca învingător sigur. Palmaresul acestuia era de 57 de victorii, două meciuri terminate la egalitate și doar o înfrângere. Înfrângerea a suferit-o împotriva legendarului pugilist american Floyd Mayweather. Acesta este campionul mondial la categoria mijlocie, deținând toate cele patru centuri.

Palmaresul lui Bivol înainte de meci era de 19 victorii, dintre care 11 prin KO, zero înfrângeri.

Spre surpriza specialiștilor, Dimitri Bivol a controlat meciul de la început până la sfârșit, victoria sa fiind unanimă. Cei trei arbitrii de scaun au data același verdict, 115-113 în favoarea sa, deși partida a controlat-o mult mai clar.

Canelo Alvarez nu a reușit să penetreze apărarea lui Dimitri Bivol, reușind doar 84 de lovituri pe parcursul celor 12 reprize. În schimb Dimitri Bivol a reușit să-i administreze adversarului său 152 de lovituri.

Cu toate acestea, Canelo Alvarez s-a ales cu un premiu de 40 de milioane de dolari, față de doar 2 milioane pentru Dimitri Bivol.

La finalul meciului, boxerul mexican a cerut imediat revanșa, Dimitri Bivol a fost de acord.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost